• Food & Recipe
    ထိုင်းစတိုင်လ် ပင်လယ်စာညှပ်ခေါက်ဆွဲကြော်
Thiha Htun
[Unicode Version]

ထိုင်းအစားအစာ ကြိုက်ကြလား။ ထိုင်းအစားအစာကိုမှ နှစ်သက်သူများအတွက် ဒီနေ့မှာတော့ ဖက်ထိုင်းဆော့စ်ဆမ်းထားတဲ့ ထိုင်းစတိုင်လ် ပင်လယ်စာညှပ်ခေါက်ဆွဲကြော် ပြုလုပ်နည်းလေးကို ဖော်ပြပေးသွားမှာပါ။ ပုစွန်ဖတ်လေးတွေ ဖွေးနေပြီး ချဉ်ချဉ်စပ်စပ် အရသာကို ခံတွင်းတွေ့သူတွေ နှစ်ခြိုက်ကြမှာပါ။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

Vegetarian-Pad-Tha-1.jpg 

ဟင်းရွက်ဆီ (လိုအပ်သလောက်)၊ ပုစွန် အကောင်လတ် (၁၂၀) ဂ၇မ်ခန့်၊ နှမ်းဆီ (၂) ဇွန်း၊ ကြက်ဥ (၂) လုံး၊ ညှပ်ခေါက်ဆွဲ (၁၀၀) ဂရမ်၊ ကြက်သွန်မြိတ် (၂) စည်း၊ ကြက်သွန်ဖြူ (၁) တောင့်၊ ပါးပါးလှီးထားတဲ့ ဂျင်းတက် (၂) ဇွန်း၊ စပါးလင် (၁) ပင်၊ ငရုပ်ပွသီး (၁) လုံး၊ မုန်လာဥနီ (၂) လုံး၊ ထက်ခြမ်းခြမ်းထားတဲ့ ချယ်ရီခရမ်းချဉ်သီး (၁) ခွက်၊ ငရုပ်သီးမှုန့် (၂) ဇွန်း၊ ပင်စိမ်းရွက် (၁/၂) ခွက်၊ မြေပဲလှော် (၁/၄) ခွက်တို့ကို လိုအပ်ပါတယ်။ ဖက်ထိုင်းဆော့စ် ပြုလုပ်ဖို့အတွက်ကတော့ ငံပြာရည် (၁) ဇွန်း၊ Sriracha ငရုပ်ဆော့စ် (၂) ဇွန်း၊ ပန်းသီးရှာလကာရည် (၂) ဇွန်း၊ သကြား (၁) ဇွန်း၊ ရေ (၁/၄) ခွက်တို့ကို လိုအပ်ပါတယ်။

ပြုလုပ်နည်း

Rainbow-Thai-noodles-with-pad-Thai-sauce-2000x1282.jpg 

အရင်ဆုံး ဒယ်အိုးပြားတစ်လုံးကို ဆီလိုအပ်သလောက် ထည့်ပြီး အပူပေးလိုက်ပါ။ ပြီးရင် အကြေးခွံဖြုတ်၊ အမြီးဖြတ်ပြီးတဲ့ ပုစွန်တွေကို (၂) မိနစ်ခန့် အိုးကင်းပူတိုက်ပေးလိုက်ပါ။ ပြီးရင် အိုးထဲကဆယ်ပြီး ဘေးခဏဖယ်ထားပေးလိုက်ပါ။

ဒယ်အိုးထဲကို နှမ်းဆီတစ်ဝက်လောက်ထည့်ပြီး အပူပြန်ပေးလိုက်ပါ။ ပြီးရင် ကြက်ဥဖောက်ထည့်လိုက်ပြီး ကြက်ဥမွှေကြော် ပါးပါးလေး ကြော်ပေးလိုက်ပါ။ ပြီးရင် ကြက်ဥမွှေကြော်ကို ပန်းကန်ပြားထဲ ပြောင်းထည့်ပြီး ပါးပါးလှီးပေးထားလိုက်ပါ။

ညှပ်ခေါက်ဆွဲခြောက်ကို ရေနွေးအိုးထဲထည့်ပြုတ်ပြီး ကျက်ရင် ပန်းကန်လုံးတစ်လုံးထဲ လှယ်ထည့်ပေးလိုက်ပါ။ ပန်းကန်လုံး အငယ်တစ်လုံးထဲမှာတော့ ငံပြာရည် (၁) ဇွန်း၊ Sriracha ငရုပ်ဆော့စ် (၂) ဇွန်း၊ ပန်းသီးရှာလကာရည် (၂) ဇွန်း၊ သကြား (၁) ဇွန်း၊ ရေ (၁/၄) ခွက်တို့ကို ရောမွှေပေးလိုက်ပါ။

 

ဒယ်အိုးထဲကို ကျန်နေသေးတဲ့ နှမ်းဆီထည့်လိုက်ပြီး ပါးပါးလှီးထားတဲ့ ကြက်သွန်မြိတ်၊ ကြက်သွန်ဖြူ၊ ဂျင်း၊ စပါးလင်နဲ့ ငရုပ်ပွသီးတို့ကို ထည့်ပြီး ဆီသတ်ပေးလိုက်ပါ။ သစ်သားယောက်မနဲ့ (၃) (၄) မိနစ်ခန့် မွှေပေးနေလိုက်ပါ။ ပြီးရင် ဒယ်အိုးပြားထဲကို ဆန်ခေါက်ဆွဲဖတ်တွေရယ်၊ မုန်လာဥနီရယ်၊ ခရမ်းချဉ်သီးရယ်၊ ငရုပ်သီးမှုန့်ရယ် ထည့်ပြီး မွှေကြော်ကြော်ပေးလိုက်ပါ။ ပြီးရင် မီးပိတ်ပြီး ဖက်ထိုင်းဆော့စ်ကိုပါ ရောထည့်ပြီး မွှေပေးလိုက်ပါ။ ကြက်ဥမွှေကြော်နဲ့ ပုစွန်ကိုလည်း ရောထည့်ပေးလိုက်ပါ။

ပြီးရင် ခေါက်ဆွဲကြော်ကို ပန်းကန်ပြား (၂) ချပ်ထဲ ခွဲထည့်ပြီး အပေါ်ကနေ ပင်စိမ်းရွက်၊ မြေပဲလှော်တို့ အုပ်ပေးလိုက်ပါ။ ပြီးရင်တော့ အရသာရှိရှိ သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီနော်။

Source: Healthyfood

[Zawgyi Version]

ထိုင္းအစားအစာ ႀကိဳက္ၾကလား။ ထိုင္းအစားအစာကိုမွ ႏွစ္သက္သူမ်ားအတြက္ ဒီေန႔မွာေတာ့ ဖက္ထိုင္းေဆာ့စ္ဆမ္းထားတဲ့ ထိုင္းစတိုင္လ္ ပင္လယ္စာညွပ္ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ ျပဳလုပ္နည္းေလးကို ေဖာ္ျပေပးသြားမွာပါ။ ပုစြန္ဖတ္ေလးေတြ ေဖြးေနၿပီး ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ အရသာကို ခံတြင္းေတြ႕သူေတြ ႏွစ္ၿခိဳက္ၾကမွာပါ။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

 

ဟင္း႐ြက္ဆီ (လုိအပ္သေလာက္)၊ ပုစြန္ အေကာင္လတ္ (၁၂၀) ဂ၇မ္ခန္႔၊ ႏွမ္းဆီ (၂) ဇြန္း၊ ၾကက္ဥ (၂) လံုး၊ ညွပ္ေခါက္ဆြဲ (၁၀၀) ဂရမ္၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ (၂) စည္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ (၁) ေတာင့္၊ ပါးပါးလွီးထားတဲ့ ဂ်င္းတက္ (၂) ဇြန္း၊ စပါးလင္ (၁) ပင္၊ င႐ုပ္ပြသီး (၁) လံုး၊ မုန္လာဥနီ (၂) လံုး၊ ထက္ျခမ္းျခမ္းထားတဲ့ ခ်ယ္ရီခရမ္းခ်ဥ္သီး (၁) ခြက္၊ င႐ုပ္သီးမႈန္႔ (၂) ဇြန္း၊ ပင္စိမ္း႐ြက္ (၁/၂) ခြက္၊ ေျမပဲေလွာ္ (၁/၄) ခြက္တို႔ကို လိုအပ္ပါတယ္။ ဖက္ထိုင္းေဆာ့စ္ ျပဳလုပ္ဖို႔အတြက္ကေတာ့ ငံျပာရည္ (၁) ဇြန္း၊ Sriracha င႐ုပ္ေဆာ့စ္ (၂) ဇြန္း၊ ပန္းသီး႐ွာလကာရည္ (၂) ဇြန္း၊ သၾကား (၁) ဇြန္း၊ ေရ (၁/၄) ခြက္တို႔ကို လိုအပ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

 

အရင္ဆံုး ဒယ္အိုးျပားတစ္လံုးကို ဆီလိုအပ္သေလာက္ ထည့္ၿပီး အပူေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ အေၾကးခြံျဖဳတ္၊ အၿမီးျဖတ္ၿပီးတဲ့ ပုစြန္ေတြကို (၂) မိနစ္ခန္႔ အိုးကင္းပူတိုက္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ အိုးထဲကဆယ္ၿပီး ေဘးခဏဖယ္ထားေပးလိုက္ပါ။

ဒယ္အိုးထဲကို ႏွမ္းဆီတစ္ဝက္ေလာက္ထည့္ၿပီး အပူျပန္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ၾကက္ဥေဖာက္ထည့္လိုက္ၿပီး ၾကက္ဥေမႊေၾကာ္ ပါးပါးေလး ေၾကာ္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ၾကက္ဥေမႊေၾကာ္ကို ပန္းကန္ျပားထဲ ေျပာင္းထည့္ၿပီး ပါးပါးလွီးေပးထားလိုက္ပါ။

ညွပ္ေခါက္ဆြဲေျခာက္ကို ေရေႏြးအိုးထဲထည့္ျပဳတ္ၿပီး က်က္ရင္ ပန္းကန္လံုးတစ္လံုးထဲ လွယ္ထည့္ေပးလိုက္ပါ။ ပန္းကန္လံုး အငယ္တစ္လံုးထဲမွာေတာ့ ငံျပာရည္ (၁) ဇြန္း၊ Sriracha င႐ုပ္ေဆာ့စ္ (၂) ဇြန္း၊ ပန္းသီး႐ွာလကာရည္ (၂) ဇြန္း၊ သၾကား (၁) ဇြန္း၊ ေရ (၁/၄) ခြက္တို႔ကို ေရာေမႊေပးလိုက္ပါ။

 

ဒယ္အိုးထဲကို က်န္ေနေသးတဲ့ ႏွမ္းဆီထည့္လိုက္ၿပီး ပါးပါးလွီးထားတဲ့ ၾကက္သြန္ၿမိတ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း၊ စပါးလင္နဲ႔ င႐ုပ္ပြသီးတို႔ကို ထည့္ၿပီး ဆီသတ္ေပးလိုက္ပါ။ သစ္သားေယာက္မနဲ႔ (၃) (၄) မိနစ္ခန္႔ ေမႊေပးေနလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ဒယ္အိုးျပားထဲကို ဆန္ေခါက္ဆြဲဖတ္ေတြရယ္၊ မုန္လာဥနီရယ္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးရယ္၊ င႐ုပ္သီးမႈန္႔ရယ္ ထည့္ၿပီး ေမႊေၾကာ္ေၾကာ္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ မီးပိတ္ၿပီး ဖက္ထိုင္းေဆာ့စ္ကိုပါ ေရာထည့္ၿပီး ေမႊေပးလိုက္ပါ။ ၾကက္ဥေမႊေၾကာ္နဲ႔ ပုစြန္ကိုလည္း ေရာထည့္ေပးလိုက္ပါ။

ၿပီးရင္ ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ကို ပန္းကန္ျပား (၂) ခ်ပ္ထဲ ခြဲထည့္ၿပီး အေပၚကေန ပင္စိမ္း႐ြက္၊ ေျမပဲေလွာ္တို႔ အုပ္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ အရသာ႐ွိ႐ွိ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီေနာ္။

Source: Healthyfood


ဆက်စပ်သတင်းများ


Newsletter
Don't Miss The Best Of Duwun

See stories of the future in your inbox each morning.

News
Entertainment
Sports
Women
Lifestyle
Tech

Copyright © 2018 Duwun.

Privacy Policy | About Us | Jobs