• Food & Recipe
    လိမ္မော်သီးဂျယ်လီ လုပ်စားကြမယ်
Thiha Htun
[Unicode Version]

ဒီနေ့မှာတော့ အိမ်ကသားသား မီးမီးလေးတွေ သဘောတွေ့စေမဲ့ သွားရည်စာပြုလုပ်နည်းလေး တစ်မျိုးကို ဖော်ပြပေးချင်ပါတယ်။ အဲဒါကတော့ လိမ္မော်သီးဂျယ်လီပါပဲ။ လိမ္မော်ခွံထဲမှာ ဂျယ်လီရည်လောင်းထည့်ပြီး ပြုလုပ်ထားတဲ့အတွက် ပုံမှန်မြင်နေကျ ပုံစံခွက်ထဲကို ထည့်လုပ်ထားတဲ့ ဂျယ်လီတွေနဲ့တော့ ကွာခြားစေတာပေါ့။ ပြုလုပ်နည်းလေးကို သိချင်ရင်တော့ အောက်မှာဆက်ဖတ်ကြည့်ပေးပါဦး။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

Screenshot-2018-2-28 Orange Wedge Jello Shots.png 

(၁၂) ယောက်စာ လိမ္မော်သီးဂျယ်လီလေးတွေကို ပြုလုပ်ဖို့အတွက် လိမ္မော်သီး (၄) လုံး၊ Jell-O တံဆိပ် ဂျယ်လီမှုန့် (၂) ထုပ် (အရောင်တစ်မျိုးချင်းစီ)၊ ရေ (၂) ခွက်၊ ရေအေး (၄၀၀) မီလီလီတာ တို့ကို လိုအပ်ပါတယ်။

ပြုလုပ်နည်း

Screenshot-2018-2-28 Orange Wedge Jello Shots(1).png 

အရင်ဆုံး လိမ္မော်သီးတွေကို အလည်ကနေ ထက်ခြမ်းခြမ်းပေးလိုက်ပါ။ ပြီးရင်တော့ လိမ္မော်သီးအသားတွေကိုပဲ ကော်ထုတ်လိုက်ပြီး လိမ္မော်သီးအခွံကိုပဲ ပုံမပျက်စေဘဲ ခွက်ပုံစံလေးဖြစ်အောင် ထားပေးလိုက်ပါ။ ပြီးရင်တော့ မက်ဖင်မုန့်လုပ်တဲ့ ပုံစံခွက်တစ်ခွက်ထဲမှာ လိမ္မော်ခွံလေးတွေကို တင်ပေးလိုက်ပါ။

ရေခရားတစ်လုံးထဲမှာတော့ အနီရောင် ဂျယ်လီမှုန့်ရယ်၊ ရေရယ်ကို ရောပြီး မွှေပေးလိုက်ပါ။ မွှေပြီးသွားရင်တော့ ရေအေးကိုပါ ရောထည့်ပေးလိုက်ပါ။ ပြီးရင် ရလာတဲ့ ဂျယ်လီရည်ကို လိမ္မော်ခွံ ပုံစံခွက်လေးတွေထဲမှာ လိုက်ဖြည့်ပေးလိုက်ပါ။ အနီရောင် ဂျယ်လီရည်ပြီးရင် လိမ္မော်ရည် ဂျယ်လီရည်ကိုလည်း အထက်ပါအတိုင်း လုပ်ဆောင်ပေးလိုက်ပါ။

Screenshot-2018-2-28 Orange Wedge Jello Shots(2).png 

ပြီးရင်တော့ လိမ္မော်သီးဂျယ်လီလေးတွေကို ရေခဲသေတ္တာ အအေးခန်းထဲမှာ နာရီအနည်းငယ်ကြာအောင် အအေးခံထားပေးလိုက်ပါ။ ပြီးရင် လိမ္မော်သီးဂျယ်လီလေးတွေကို ထက်ခြမ်းခြမ်းပေးလိုက်ပြီး ဧည့်သည်တွေကို တည်ခင်းဧည့်ခံနိုင်ပါပြီ။ ဒါမှမဟုတ် ရုပ်ရှင်လေးကြည့်ရင်း လိမ္မော်နံ့မွှေးမွှေးလေးနဲ့ လိမ္မော်သီးဂျယ်လီလေးကို သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။

Source: Sidechef

[Zawgyi Version]

ဒီေန႔မွာေတာ့ အိမ္ကသားသား မီးမီးေလးေတြ သေဘာေတြ႕ေစမဲ့ သြားရည္စာျပဳလုပ္နည္းေလး တစ္မ်ိဳးကို ေဖာ္ျပေပးခ်င္ပါတယ္။ အဲဒါကေတာ့ လိေမၼာ္သီးဂ်ယ္လီပါပဲ။ လိေမၼာ္ခြံထဲမွာ ဂ်ယ္လီရည္ေလာင္းထည့္ၿပီး ျပဳလုပ္ထားတဲ့အတြက္ ပံုမွန္ျမင္ေနက် ပံုစံခြက္ထဲကို ထည့္လုပ္ထားတဲ့ ဂ်ယ္လီေတြနဲ႔ေတာ့ ကြာျခားေစတာေပါ့။ ျပဳလုပ္နည္းေလးကို သိခ်င္ရင္ေတာ့ ေအာက္မွာဆက္ဖတ္ၾကည့္ေပးပါဦး။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

Screenshot-2018-2-28 Orange Wedge Jello Shots.png 

(၁၂) ေယာက္စာ လိေမၼာ္သီးဂ်ယ္လီေလးေတြကို ျပဳလုပ္ဖို႔အတြက္ လိေမၼာ္သီး (၄) လံုး၊ Jell-O တံဆိပ္ ဂ်ယ္လီမႈန္႔ (၂) ထုပ္ (အေရာင္တစ္မ်ိဳးခ်င္းစီ)၊ ေရ (၂) ခြက္၊ ေရေအး (၄၀၀) မီလီလီတာ တို႔ကို လိုအပ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

Screenshot-2018-2-28 Orange Wedge Jello Shots(1).png 

အရင္ဆံုး လိေမၼာ္သီးေတြကို အလည္ကေန ထက္ျခမ္းျခမ္းေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ လိေမၼာ္သီးအသားေတြကိုပဲ ေကာ္ထုတ္လိုက္ၿပီး လိေမၼာ္သီးအခြံကိုပဲ ပံုမပ်က္ေစဘဲ ခြက္ပံုစံေလးျဖစ္ေအာင္ ထားေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ မက္ဖင္မုန္႔လုပ္တဲ့ ပံုစံခြက္တစ္ခြက္ထဲမွာ လိေမၼာ္ခြံေလးေတြကို တင္ေပးလိုက္ပါ။

ေရခရားတစ္လံုးထဲမွာေတာ့ အနီေရာင္ ဂ်ယ္လီမႈန္႔ရယ္၊ ေရရယ္ကို ေရာၿပီး ေမႊေပးလိုက္ပါ။ ေမႊၿပီးသြားရင္ေတာ့ ေရေအးကိုပါ ေရာထည့္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ရလာတဲ့ ဂ်ယ္လီရည္ကို လိေမၼာ္ခြံ ပံုစံခြက္ေလးေတြထဲမွာ လိုက္ျဖည့္ေပးလိုက္ပါ။ အနီေရာင္ ဂ်ယ္လီရည္ၿပီးရင္ လိေမၼာ္ရည္ ဂ်ယ္လီရည္ကိုလည္း အထက္ပါအတိုင္း လုပ္ေဆာင္ေပးလိုက္ပါ။

ၿပီးရင္ေတာ့ လိေမၼာ္သီးဂ်ယ္လီေလးေတြကို ေရခဲေသတၱာ အေအးခန္းထဲမွာ နာရီအနည္းငယ္ၾကာေအာင္ အေအးခံထားေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ လိေမၼာ္သီးဂ်ယ္လီေလးေတြကို ထက္ျခမ္းျခမ္းေပးလိုက္ၿပီး ဧည့္သည္ေတြကို တည္ခင္းဧည့္ခံႏိုင္ပါၿပီ။ ဒါမွမဟုတ္ ႐ုပ္႐ွင္ေလးၾကည့္ရင္း လိေမၼာ္နံ႔ေမႊးေမႊးေလးနဲ႔ လိေမၼာ္သီးဂ်ယ္လီေလးကို သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

Source: Sidechef


ဆက်စပ်သတင်းများ


Newsletter
Don't Miss The Best Of Duwun

See stories of the future in your inbox each morning.

News
Entertainment
Sports
Women
Lifestyle
Tech

Copyright © 2018 Duwun.

Privacy Policy | About Us