• Food & Recipe
    အမဲသားအစာသွပ် ကြက်သွန်နီတုတ်ထိုးကင် လုပ်နည်း
Thiha Htun
[Unicode Version]

သားသားမီးမီးတို့ ကြိုက်နှစ်သက်မဲ့ သွားရည်စာတစ်မျိုးလည်းဖြစ်သလို အရက်၊ ဘီယာဝိုင်းမှာ အမြည်းအဖြစ် သုံးရင်လည်း လိုက်ဖက်တင့်တယ်တဲ့ အစားအစာလေးကို သိချင်ကြလား။ အဲဒါကတော့ အမဲသားအစာသွပ် ကြက်သွန်နီတုတ်ထိုးကင်လေးပါပဲ။ ပြုလုပ်နည်းလေးကတော့...

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

Screenshot-2018-3-4 Stuffed Onion Bombs - YouTube.png

အမဲသား (၂) ပေါင်၊ ကြက်ဥ (၁) လုံး၊ ကြက်သွန်နီကို ပါးပါးလှီးထားတာ (၁/၃) ခွက်၊ ပေါင်မုန့်ခြောက်မှုန့် (၁) ခွက်၊ ဆားနဲ့ငရုပ်ကောင်းမှုန့် (၁) ဇွန်းစီ၊ ကြက်သွန်ဖြူမှုန့် ဇွန်းဝက်၊ ဘာဘီကျူးဆော့စ် (၁/၂) ခွက်၊ နွားနို့ (၁) ခွက်၊ အရွယ်တော် ကြက်သွန်နီ (၃) လုံး၊ ဘေကွန်ဝက်ပေါင်ခြောက် (၉) မြှောင်းခန့်တို့ကို လိုအပ်ပါတယ်။

ပြုလုပ်နည်း

 

အမဲသား (၂) ပေါင်ကို ကြိတ်စက်ထဲထည့်ကြိတ်ပြီး ရလာတဲ့ အမဲသားစင်းကောကို ဇလုံတစ်လုံးထဲမှာ အရင်ထည့်လိုက်ပါ။ ပြီးရင် ဇလုံထဲကို ကြက်ဥ (၁) လုံး ဖောက်ထည့်ပေးလိုက်ပါ။ ကြက်သွန်နီကို ပါးပါးလှီးထားတာ (၁/၃) ခွက်ရယ်၊ ပေါင်မုန့်ခြောက်မှုန့် (၁) ခွက်ရယ်၊ ဆားနဲ့ငရုပ်ကောင်းမှုန့် (၁) ဇွန်းစီရယ်၊ ကြက်သွန်ဖြူမှုန့် ဇွန်းဝက်ရယ်၊ ဘာဘီကျူးဆော့စ် (၁/၂) ခွက်ရယ်၊ နွားနို့ (၁) ခွက်ရယ်ကိုပါ ရောထည့်ပြီး လက်နဲ့သမအောင် နယ်ပေးလိုက်ပါ။ ဒီနေရာမှာ အသားနယ်တဲ့ စကေးလ်က အရေးကြီးပါတယ်။ သမအောင်နယ်ပြီးပြီဆိုရင် ဘေးခဏဖယ်ထားလိုက်ပါ။ ဘေကွန်ဝက်ပေါင်ခြောက်တွေကိုတော့ ရေနွေးအိုးထဲ ထည့်ပြုတ်ပြီး ဆယ်ထားလိုက်ပါ။

Screenshot-2018-3-4 Stuffed Onion Bombs - YouTube.png 

အရွယ်တော် ကြက်သွန်နီ (၁) လုံးကိုယူပြီး ဟိုဘက်ထိပ်၊ ဒီဘက်ထိပ်ကို အရင်လှီးလိုက်ပါ။ ပြီးရင် ဓားထက်ထက်နဲ့ ကြက်သွန်နီရဲ့ ဗဟိုချက်မ နေရာလောက်ထိကို ဓားရာပေးပြီး အခွံခွာလိုက်ပါ။ ပြီးရင်တော့ ကြက်သွန်နီ အလွှာလေးတွေကို တစ်လွှာချင်းစီ အသာလေး ဆွဲထုတ်လိုက်ပါ။ (မရှင်းရင် ဗီဒီယိုကြည့်လုပ်ပါ။) နောက်ထပ် ကြက်သွန်နီ (၂) လုံးကိုလည်း အဲဒီအတိုင်းပဲ လုပ်ပေးလိုက်ပါ။

ရလာတဲ့ ကြက်သွန်နီကွင်း အဝိုင်းလေးထဲမှာ အမဲသားစင်းကောကို သိပ်ထည့်ပေးလိုက်ပါ။ ပြီးရင် ပြုတ်ထားတဲ့ ဘေကွန်ဝက်ပေါင်ခြောက်နဲ့ ကြက်သွန်နီကို ပတ်ပေးလိုက်ပါ။ ပြီးရင် အကင်တုတ်ချောင်းလေးနဲ့ ထိုးပေးလိုက်ပါ။ ကျန်တဲ့ ကြက်သွန်နီကွင်းလေးတွေကိုလည်း အထက်ပါအတိုင်း လုပ်ပေးပြီး အကင်လင်ပန်းပေါ်မှာ တင်ပေးလိုက်ပါ။ ပြီးရင် အပူချိန် (၄၂၅) ဒီဂရီ ဖာရင်ဟိုက်ရှိတဲ့ oven ထဲမှာ မိနစ် (၄၀) ခန့် ဖုတ်ပေးလိုက်ပါ။ ပြီးရင်တော့ မီးဖိုထဲက ထုတ်ပြီး ပန်းကန်ပြားထဲမှာ တည်ခင်းနိုင်ပါပြီ။

ခရမ်းချဉ်သီး ဆော့စ်လေးနဲ့ တို့စားလိုက်ရင် လျှာထဲကို စိမ့်ဝင်သွားပြီး အရမ်းစားလို့ကောင်းတဲ့ အမဲသားအစာသွပ် ကြက်သွန်နီ တုတ်ထိုးကင်လေးကို ရရှိပါပြီနော်။

Source: Best Bites

[Zawgyi Version]

သားသားမီးမီးတို႔ ႀကိဳက္ႏွစ္သက္မဲ့ သြားရည္စာတစ္မ်ိဳးလည္းျဖစ္သလို အရက္၊ ဘီယာဝိုင္းမွာ အျမည္းအျဖစ္ သံုးရင္လည္း လိုက္ဖက္တင့္တယ္တဲ့ အစားအစာေလးကို သိခ်င္ၾကလား။ အဲဒါကေတာ့ အမဲသားအစာသြပ္ ၾကက္သြန္နီတုတ္ထိုးကင္ေလးပါပဲ။ ျပဳလုပ္နည္းေလးကေတာ့...

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

Screenshot-2018-3-4 Stuffed Onion Bombs - YouTube.png

အမဲသား (၂) ေပါင္၊ ၾကက္ဥ (၁) လံုး၊ ၾကက္သြန္နီကို ပါးပါးလွီးထားတာ (၁/၃) ခြက္၊ ေပါင္မုန္႔ေျခာက္မႈန္႔ (၁) ခြက္၊ ဆားနဲ႔င႐ုပ္ေကာင္းမႈန္႔ (၁) ဇြန္းစီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴမႈန္႔ ဇြန္းဝက္၊ ဘာဘီက်ဴးေဆာ့စ္ (၁/၂) ခြက္၊ ႏြားႏို႔ (၁) ခြက္၊ အ႐ြယ္ေတာ္ ၾကက္သြန္နီ (၃) လံုး၊ ေဘကြန္ဝက္ေပါင္ေျခာက္ (၉) ေျမွာင္းခန္႔တို႔ကို လိုအပ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

 

အမဲသား (၂) ေပါင္ကို ႀကိတ္စက္ထဲထည့္ႀကိတ္ၿပီး ရလာတဲ့ အမဲသားစင္းေကာကို ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ အရင္ထည့္လိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ဇလံုထဲကို ၾကက္ဥ (၁) လံုး ေဖာက္ထည့္ေပးလိုက္ပါ။ ၾကက္သြန္နီကို ပါးပါးလွီးထားတာ (၁/၃) ခြက္ရယ္၊ ေပါင္မုန္႔ေျခာက္မႈန္႔ (၁) ခြက္ရယ္၊ ဆားနဲ႔င႐ုပ္ေကာင္းမႈန္႔ (၁) ဇြန္းစီရယ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴမႈန္႔ ဇြန္းဝက္ရယ္၊ ဘာဘီက်ဴးေဆာ့စ္ (၁/၂) ခြက္ရယ္၊ ႏြားႏို႔ (၁) ခြက္ရယ္ကိုပါ ေရာထည့္ၿပီး လက္နဲ႔သမေအာင္ နယ္ေပးလိုက္ပါ။ ဒီေနရာမွာ အသားနယ္တဲ့ စေကးလ္က အေရးႀကီးပါတယ္။ သမေအာင္နယ္ၿပီးၿပီဆိုရင္ ေဘးခဏဖယ္ထားလိုက္ပါ။ ေဘကြန္ဝက္ေပါင္ေျခာက္ေတြကိုေတာ့ ေရေႏြးအိုးထဲ ထည့္ျပဳတ္ၿပီး ဆယ္ထားလိုက္ပါ။

အ႐ြယ္ေတာ္ ၾကက္သြန္နီ (၁) လံုးကိုယူၿပီး ဟိုဘက္ထိပ္၊ ဒီဘက္ထိပ္ကုိ အရင္လွီးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ဓားထက္ထက္နဲ႔ ၾကက္သြန္နီရဲ႕ ဗဟုိခ်က္မ ေနရာေလာက္ထိကို ဓားရာေပးၿပီး အခြံခြာလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ ၾကက္သြန္နီ အလႊာေလးေတြကို တစ္လႊာခ်င္းစီ အသာေလး ဆြဲထုတ္လိုက္ပါ။ (မ႐ွင္းရင္ ဗီဒီယိုၾကည့္လုပ္ပါ။) ေနာက္ထပ္ ၾကက္သြန္နီ (၂) လံုးကိုလည္း အဲဒီအတိုင္းပဲ လုပ္ေပးလိုက္ပါ။

ရလာတဲ့ ၾကက္သြန္နီကြင္း အဝိုင္းေလးထဲမွာ အမဲသားစင္းေကာကို သိပ္ထည့္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ျပဳတ္ထားတဲ့ ေဘကြန္ဝက္ေပါင္ေျခာက္နဲ႔ ၾကက္သြန္နီကို ပတ္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ အကင္တုတ္ေခ်ာင္းေလးနဲ႔ ထိုးေပးလိုက္ပါ။ က်န္တဲ့ ၾကက္သြန္နီကြင္းေလးေတြကိုလည္း အထက္ပါအတိုင္း လုပ္ေပးၿပီး အကင္လင္ပန္းေပၚမွာ တင္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ အပူခ်ိန္ (၄၂၅) ဒီဂရီ ဖာရင္ဟိုက္႐ွိတဲ့ oven ထဲမွာ မိနစ္ (၄၀) ခန္႔ ဖုတ္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ မီးဖိုထဲက ထုတ္ၿပီး ပန္းကန္ျပားထဲမွာ တည္ခင္းႏိုင္ပါၿပီ။

ခရမ္းခ်ဥ္သီး ေဆာ့စ္ေလးနဲ႔ တို႔စားလိုက္ရင္ လွ်ာထဲကို စိမ့္ဝင္သြားၿပီး အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတဲ့ အမဲသားအစာသြပ္ ၾကက္သြန္နီ တုတ္ထိုးကင္ေလးကို ရ႐ွိပါၿပီေနာ္။

Source: Best Bites


ဆက်စပ်သတင်းများ


Newsletter
Don't Miss The Best Of Duwun

See stories of the future in your inbox each morning.

News
Entertainment
Sports
Women
Lifestyle
Tech

Copyright © 2018 Duwun.

Privacy Policy | About Us | Jobs