• Food & Recipe
    ဝက်သားချိုချဉ်ကြော် မွှေးမွှေးလေး ကြော်စားကြမယ်
Thiha Htun
[Unicode Version]

အားလုံးလည်း အကြိုက်တွေ့ကြမဲ့ တရုတ်ဟင်းလျာလေး တစ်မည်ကတော့ ချိုချဉ်ကြော်ပဲ ဖြစ်မှာပါ။ တရုတ်ဆိုင်တွေမှာ ကြော်ရောင်းတဲ့ ချိုချဉ်ကြော်လက်ရာအတိုင်း စားချင်ရင်တော့ အောက်မှာဖော်ပြထားတဲ့ ချက်နည်းလေးကိုဖတ်ပြီး လိုက်လုုပ်ကြည့်ပေးကြပါဦး။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

IMG_1460.JPG 

ဝက်သား (၃၀) ကျပ်သား၊ ငုံးဥ (၁၀) လုံး၊ ခရမ်းချဉ်သီး (၃) လုံး၊ မုန်လာဥနီ (၁) လုံး၊ ငရုတ်ပွသီး (အစိမ်း) (၂) လုံး၊ ပန်းဂေါ်ဖီ (၁) စိတ်၊ babycorn ပြောင်းဖူး (၅) ခုခန့်၊ ရွှေပဲသီး (၅) ခု၊ ဆော့စ် ( ခရမ်းချဉ်သီးအချဉ်ရည်) အနည်းငယ်၊ ကြက်သွန်နီ (၁) လုံး၊ ယိုးဒယားမယ် အကြော်စုံမှုန့် သို့မဟုတ် ဂျုံမှုန့် (၁) ခွက်၊ ကော်မှုန့် (၁/၂) ခွက်၊ ဆီ (လိုအပ်သလောက်)၊ ပဲငံပြာရည်အကြည် (၁) ဇွန်း၊ ခရုဆီ (၁) ဇွန်း၊ ဆားအနည်းငယ်၊ အရသာမှုန့်အနည်းငယ်တို့ကို လိုအပ်ပါတယ်။

ပြုလုပ်နည်း

IMG_1465.JPG 

အရင်ဦးဆုံး ဝက်သားကို နုတ်နုတ်စင်းပေးပါ။ နုတ်နုတ်စင်းထားတဲ့ ဝက်သားပေါ်မှာ ဂျင်းကိုထောင်း အရည်ညှစ်ထဲ့ပြီး ထောင်းထားတဲ့ ကြက်သွန်ဖြူ၊ ဆား၊ အရသာမှုန့်၊ ငရုတ်ကောင်းမှုန့် တို့နဲ့ သမအောင် ရောနယ်ပေးရပါမယ်။

ယိုးဒယားမယ် အကြော်စုံမှုန့်နဲ့ ကော်မှုန့်ကို ရေနဲ့ မပျစ်မကျဲလေးဖျော်ပြီး နုတ်နုတ်စင်းပြီးသား ဝက်သားကို လုံးပေးရပါမယ်။ လုံးပြီးသားဝက်သားကိုတော့ ဆီပူအိုးထဲထည့်ပြီး ကြော်ပေးရပါမယ်။ ဝက်သားလုံး ကျက်ပြီဆို ရင် ဒယ်အိုးထဲက ဆယ်ပေးထားပါ။

ငရုတ်ပွစိမ်း (၂) လုံးကို အစေ့ထုတ်ပြီး ၄စိပ်စိပ်ပေးပါ။ ပန်းဂေါ်ဖီတစ်စိတ်ကို အနေတော်လေး လှီးပေးပါ။ မုန်လာဥနီ တစ်လုံးကို အဝိုင်းလေးတွေ အနေတော်လှီးပေးထားပါ။ Babycorn ပြောင်းဖူးသေး (၅) ခုကိုတော့ (၄) ခြမ်း ခြမ်းပေးထားပါ။ ရွှေပဲသီး (၅) တောင့်ကိုတော့ ဘေးတစောင်းပုံ အနေတော် လှီးပေးထားပါ။ ခရမ်းချဉ်သီး (၃) လုံးကိုတော့ (၄) ခြမ်းခွဲပေးထားလိုက်ပါ။

အသီးအရွက်တွေ လှီးနေချိန်မှာ ငုံးဥတွေကို ပြုတ်ထားပေးလိုက်ပါ။

17884161_1369691459733151_6927091487482038213_n.jpg 

အသီးအရွက်တွေ ရေဆေး၊ လှီးပြီးပြီဆိုရင် ဒယ်အိုးတစ်အိုးထဲမှာ ဆီ ပါးပါးထည့်လိုက်ပါ။ ပြီးရင် လှီးထားတဲ့ ကြက်သွန်အဖြူ၊ အနီရောပြီး ဆီသတ်ပေးလိုက်ပါ။ ပန်းဂေါ်ဖီစိမ်း၊ ငရုတ်ပွသီး၊ မုန်လာဥနီ၊ ပြောင်းဖူးသေး၊ ရွှေပဲသီးတို့ကို ပဲငံပြာရည်အကြည်၊ ခရုဆီ၊ သကြား (၁) ဇွန်း ရောထည့်ပြီး ကြော်ပေးလိုက်ပါ။

အသီးအရွက်တွေ ကျက်ပြီဆိုရင်တော့ ဒယ်အိုးထဲကို ခရမ်းချဉ်သီးဆော့စ် (၂) ဇွန်း ထည့်ပေးပါ။ ခုနက ကြော်ထားတဲ့ ဝက်သားလုံးထည့်ပေးလိုက်ပါ။ ငုံးဥပြုတ် ထည့်ပေးလိုက်ပါ။ ပြီးရင် (၄) စိတ် စိတ်ထားတဲ့ ခရမ်းချဉ်သီးပါ ရောထည့်ပေးပြီး အဖုံးအုပ်ပြီး မိနစ် (၂၀) လောက် တည်ထားပေးထားပါ။

မိနစ် (၂၀) ပြည့်ရင် ဆီမွှေးနဲ့ ကော်ရည်ကို ဒယ်အိုးထဲ ထည့်မွှေပေး ပြီး (၅) မိနစ်ခန့် အဖုံးပြန်အုပ်ထားလိုက်ပါ။ ကျက်ပြီဆိုရင်တော့ အရသာရှိတဲ့ ဝက်သားလုံးချိုချဉ်ကြော်လေးကို အသင့်စားသုံးလို့ ရပါပြီနော်။

[Zawgyi Version]

အားလံုးလည္း အႀကိဳက္ေတြ႕ၾကမဲ့ တ႐ုတ္ဟင္းလ်ာေလး တစ္မည္ကေတာ့ ခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္ပဲ ျဖစ္မွာပါ။ တ႐ုတ္ဆိုင္ေတြမွာ ေၾကာ္ေရာင္းတဲ့ ခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္လက္ရာအတိုင္း စားခ်င္ရင္ေတာ့ ေအာက္မွာေဖာ္ျပထားတဲ့ ခ်က္နည္းေလးကိုဖတ္ၿပီး လိုက္လုုပ္ၾကည့္ေပးၾကပါဦး။

ပါဝင္ပစၥည္​းမ်ား

IMG_1460.JPG 

ဝက္​သား (၃၀) က်ပ္​သား၊ ငံုးဥ (၁၀) လံုး၊ ခရမ္​းခ်ဥ္​သီး (၃) လံုး၊ မုန္​လာဥနီ (၁) လံုး၊ င႐ုတ္​ပြသီး (အစိမ္း) (၂) လံုး၊ ပန္​း​ေဂၚဖီ (၁) စိတ္၊ babycorn ေျပာင္​းဖူး (၅) ခုခန္႔၊ ​ေရႊပဲသီး (၅) ခု၊ ​ေဆာ့စ္​ ( ခရမ္​းခ်ဥ္​သီးအခ်ဥ္​ရည္​) အနည္းငယ္၊ ၾကက္​သြန္​နီ (၁) လံုး၊ ယိုးဒယားမယ္​ အ​ေၾကာ္​စံုမႈန္​႔ သို႔မဟုတ္​ ဂ်ံဳမႈန္​႔ (၁) ခြက္၊ ​ေကာ္​မႈန္​႔ (၁/၂) ခြက္၊ ဆီ (လိုအပ္သေလာက္)၊ ပဲငံျပာရည္​အၾကည္​ (၁) ဇြန္း၊ ခ႐ုဆီ (၁) ဇြန္း၊ ဆားအနည္းငယ္၊ အရသာမႈန္​႔အနည္းငယ္တို႔ကို လိုအပ္​ပါတယ္​။

ျပဳလုပ္နည္း

IMG_1465.JPG 

အရင္​ဦးဆံုး ဝက္​သားကို ႏုတ္​ႏုတ္​စင္​း​ေပးပါ။ ႏုတ္​ႏုတ္စင္​းထား​တဲ့ ဝက္​သား​ေပၚမွာ ဂ်င္​းကို​ေထာင္​း အရည္​ညႇစ္​ထ့ဲၿပီး ​ေထာင္​းထား​တဲ့ ၾကက္​သြန္​ျဖဴ၊ ဆား၊ အရသာမႈန္​႔၊ င႐ုတ္​​ေကာင္​းမႈန္​႔ တို႔န႔ဲ သမ​ေအာင္​ ​ေရာနယ္​​ေပးရပါမယ္​။

ယိုးဒယားမယ္​ အ​ေၾကာ္​စံုမႈန္​႔နဲ႔ ေကာ္​မႈန္​႔ကို ​ေရန႔ဲ မပ်စ္​မက်ဲေလး​ေဖ်ာ္​ၿပီး နုတ္​နုတ္​စင္​းၿပီးသား ဝက္​သားကို လံုး​ေပးရပါမယ္​။ လံုးၿပီးသားဝက္​သားကိုေတာ့ ဆီပူအိုးထဲထည္​့ၿပီး ​ေၾကာ္​​ေပးရပါမယ္​။ ဝက္​သားလံုး က်က္​ၿပီဆို ရင္​ ဒယ္​အိုးထဲက ဆယ္ေပးထားပါ။

င႐ုတ္​ပြစိမ္​း (၂) လံုး​​ကို အ​ေစ့ထုတ္​ၿပီး ၄စိပ္​စိပ္​​ေပးပါ။ ပန္​း​ေဂၚဖီတစ္စိတ္​ကို အ​ေန​ေတာ္​​ေလး လွီး​ေပးပါ။ မုန္​လာဥနီ တစ္လံုးကို အဝိုင္​း​ေလး​ေတြ အ​ေန​ေတာ္​လွီး​ေပးထားပါ။ Babycorn ​ေျပာင္​းဖူး​ေသး (၅) ခုကိုေတာ့ ​(၄) ျခမ္​း ျခမ္​း​ေပးထားပါ။ ​ေရႊပဲသီး (၅) ေတာင့္​​ကိုေတာ့ ​ေဘးတေစာင္းပံု အ​ေန​ေတာ္​ လွီး​ေပးထားပါ။ ခရမ္​းခ်ဥ္​သီး (၃) လံုး​​ကိုေတာ့ (၄) ျခမ္းခြဲ​​ေပးထားလိုက္ပါ။

အသီးအ႐ြက္ေတြ လွီးေနခ်ိန္မွာ ငံုးဥေတြကို ျပဳတ္​​ထားေပးလိုက္ပါ။

အသီးအရြက္​​ေတြ ​ေရ​ေဆး၊ လွီးၿပီးၿပီဆိုရင္​ ဒယ္​အိုးတစ္အိုးထဲမွာ ဆီ ပါးပါးထည့္လိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ လွီးထား​တဲ့ ၾကက္​သြန္​အျဖဴ၊ အနီေရာၿပီး ဆီသတ္ေပးလိုက္ပါ။ ပန္​း​ေဂၚဖီစိမ္​း၊ င႐ုတ္​ပြသီး၊ မုန္လာဥနီ၊ ေျပာင္​းဖူး​ေသး၊ ေရႊပဲသီးတို႔ကို ပဲငံျပာရည္​အၾကည္​၊ ခ႐ုဆီ၊ သၾကား (၁) ဇြန္​း ေရာထည္​့ၿပီး ​ေၾကာ္​​ေပးလိုက္ပါ။

အသီးအရြက္​ေတြ က်က္​ၿပီဆိုရင္ေတာ့ ဒယ္အိုးထဲကို ခရမ္​းခ်ဥ္​သီး​ေဆာ့စ္ (၂) ​ဇြန္​း ထည္​့​ေပးပါ။ ခုနက ​ေၾကာ္​ထား​တဲ့ ဝက္​သားလံုးထည္​့​ေပးလိုက္ပါ။ ​ငံုးဥျပဳတ္ ထည္​့​ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ (၄) စိတ္​ စိတ္​ထား​တဲ့ ခရမ္းခ်ဥ္​သီးပါ ေရာထည္​့​ေပးၿပီး အဖံုးအုပ္ၿပီး မိနစ္​ (၂၀) ​ေလာက္​ တည္​​ထားေပးထားပါ။

မိနစ္ (၂၀) ျပည့္ရင္ ဆီ​ေမႊးနဲ႔ ေကာ္​ရည္​ကို ဒယ္အ္ိုးထဲ ထည့္​ေမႊ​ေပး ၿပီး (၅) မိနစ္​​ခန္႔ အဖံုးျပန္အုပ္​ထားလိုက္ပါ။ က်က္​ၿပီဆိုရင္ေတာ့ အရသာ႐ွိတဲ့ ဝက္​သားလံုးခ်ိဳခ်ဥ္​​ေၾကာ္​ေလးကို အသင့္စားသံုးလို႔ ရပါၿပီေနာ္။


ဆက်စပ်သတင်းများ


Newsletter
Don't Miss The Best Of Duwun

See stories of the future in your inbox each morning.

News
Entertainment
Sports
Women
Lifestyle
Tech

Copyright © 2018 Duwun.

Privacy Policy | About Us | Jobs