• Food & Recipe
    ငှက်ပျောခရင်မ် ချိစ်ကိတ် လုပ်စားကြမယ်
Thiha Htun
[Unicode Version]

မနက် မနက်ဆို ဘာစားရမလဲ စဉ်းစားရတာ တစ်လုပ်ပါ။ မြန်မာအစားအစာတွေချည်းပဲ စားနေရတာလည်း ရိုးနေပြီ။ ပေါင်မုန့်မီးကင် ထောပတ်သုတ်လည်း မစားချင်ဘူး ဆိုသူများအတွက် လုပ်ရလွယ်ကူပြီး လျင်မြန်တဲ့ မနက်စာလေး တစ်မျိုးနဲ့ မိတ်ဆက်ပေးချင်ပါတယ်။ အဲဒါကတော့ ငှက်ပျောခရင်မ် ချိစ်ကိတ်ပါပဲ။ ငှက်ပျောခရင်မ်ချိစ်ကိတ်လေးကို ကိုယ်တိုင်လုပ်စားပြီး ကော်ဖီမွှေးမွှေးလေးနဲ့ တွဲဖက်သုံးဆောင် လိုက်ကြရအောင်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

Screenshot-2018-3-5 Banana Cream Cheesecake - YouTube(2).png 

Jell-O တံဆိပ် ငှက်ပျောအရသာ ပူတင်းခရင်မ် (၃.၄) အောင်စ၊  နွားနို့ (၁) ခွက်ခွဲ၊ ခရင်မ်ချိစ် (ဒိန်ခဲခရင်မ်) (၈) အောင်စ၊ သကာရည်မပါတဲ့ Whipped Cream (Cool Whip) (၂) ခွက်ခွဲ၊ သီးမွှေးငှက်ပျောသီး (၁) လုံး၊ ဗနီလာအရသာ ကွတ်ကီး (၁) ထုပ်၊ Whipped Cream (၁) ဘူးတို့ကို လိုအပ်ပါတယ်။

ပြုလုပ်နည်း

Screenshot-2018-3-5 Banana Cream Cheesecake - YouTube.png

အရင်ဆုံး ပန်းကန်လုံး (၁) လုံးထဲကို Jell-O တံဆိပ် ငှက်ပျောအရသာ ပူတင်းခရင်မ် (၃.၄) အောင်စကို လောင်းထည့်လိုက်ပါ။ သူ့ကို နွားနို့ (၁) ခွက်ခွဲထည့်ပြီး ရောမွှေပေးလိုက်ပါ။ ပြီးရင် ရလာမဲ့ ပူတင်းအနှစ်လေးကို အခန်းအပူချိန်မှာ (၅) မိနစ်ခန့် နှပ်ထားပေးလိုက်ပါ။

နောက်ထပ်ပန်းကန်လုံး အကြီးတစ်လုံးထဲကို ခရင်မ်ချိစ် (ဒိန်ခဲခရင်မ်) (၈) အောင်စ ထည့်လိုက်ပါ။ ပြီးရင် ပူတင်းအနှစ်ရည်လေးနဲ့ ရောပြီး ကြက်ဥခေါက်တံနဲ့ ခလောက်ပေးလိုက်ပါ။ ပြီးရင်တော့ ပူတင်းအနှစ် ပန်းကန်ထဲကို သကာရည်မပါတဲ့ Whipped Cream (Cool Whip) (၂) ခွက်ခွဲ ထည့်ပေးလိုက်ပါ။ ပြီးရင် သစ်သားယောက်မတစ်ချောင်းနဲ့ သမအောင်မွှေပေးလိုက်ပါ။ ပြီးရင် ပူတင်းအနှစ်ပန်းကန်ကို ရေခဲသေတ္တာထဲမှာ အအေးခံထားပေးလိုက်ပါ။

Screenshot-2018-3-5 Banana Cream Cheesecake - YouTube(1).png 

သီးမွှေးငှက်ပျောသီး တစ်လုံးကို အခွံခွာပြီး တစ်လက်မအရွယ် အတုံးလေးတွေ တုံးပေးလိုက်ပါ။ ပြီးရင် ခုနက အအေးခံထားတဲ့ ပူတင်းအနှစ်ရယ်၊ ငှက်ပျောသီးတုံးလေးတွေရယ်၊ ဗနီလာအရသာ ကွတ်ကီးလေးတွေရယ်ကို ယူလိုက်ပါ။ အရွယ်တော်ဖန်ပုလင်း သေးသေးလေးတွေကိုယူပြီး ပူတင်းအနှစ်ကို အရင်ထည့်ပေးလိုက်ပါ။

Screenshot-2018-3-5 Banana Cream Cheesecake - YouTube(3).png 

ပြီးရင် ငှက်ပျောသီးတုံး (၃) (၄) တုံးရယ်၊ ဗနီလာကွတ်ကီး (၃) ခုလောက်ရယ်ကို ထည့်လိုက်ပါ။ ပြီးမှ အပေါ်ကနေ ဖန်ပုလင်းပြည့်သည်အထိ ပူတင်းအနှစ်ကို ဖြည့်ပေးလိုက်ပါ။ ပြီးမှ အပေါ်ကနေ Whipped Cream တင်ပြီး ဗနီလာကွတ်ကီးလေး တစ်ခုစိုက်ပေးလိုက်မယ်ဆိုရင် ပြုလုပ်ရလွယ်ကူပြီး စားလို့ကောင်းတဲ့ ငှက်ပျောခရင်မ် ချိစ်ကိတ်လေးကို သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီနော်။

Source: Shared Foods

[Zawgyi Version]

မနက္ မနက္ဆို ဘာစားရမလဲ စဥ္းစားရတာ တစ္လုပ္ပါ။ ျမန္မာအစားအစာေတြခ်ည္းပဲ စားေနရတာလည္း ႐ိုးေနၿပီ။ ေပါင္မုန္႔မီးကင္ ေထာပတ္သုတ္လည္း မစားခ်င္ဘူး ဆိုသူမ်ားအတြက္ လုပ္ရလြယ္ကူၿပီး လ်င္ျမန္တဲ့ မနက္စာေလး တစ္မ်ိဳးနဲ႔ မိတ္ဆက္ေပးခ်င္ပါတယ္။ အဲဒါကေတာ့ ငွက္ေပ်ာခရင္မ္ ခ်ိစ္ကိတ္ပါပဲ။ ငွက္ေပ်ာခရင္မ္ခ်ိစ္ကိတ္ေလးကုိ ကိုယ္တိုင္လုပ္စားၿပီး ေကာ္ဖီေမႊးေမႊးေလးနဲ႔ တြဲဖက္သံုးေဆာင္ လိုက္ၾကရေအာင္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

 

Jell-O တံဆိပ္ ငွက္ေပ်ာအရသာ ပူတင္းခရင္မ္ (၃.၄) ေအာင္စ၊  ႏြားႏို႔ (၁) ခြက္ခြဲ၊ ခရင္မ္ခ်ိစ္ (ဒိန္ခဲခရင္မ္) (၈) ေအာင္စ၊ သကာရည္မပါတဲ့ Whipped Cream (Cool Whip) (၂) ခြက္ခြဲ၊ သီးေမႊးငွက္ေပ်ာသီး (၁) လံုး၊ ဗနီလာအရသာ ကြတ္ကီး (၁) ထုပ္၊ Whipped Cream (၁) ဘူးတို႔ကို လိုအပ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

အရင္ဆံုး ပန္းကန္လံုး (၁) လံုးထဲကို Jell-O တံဆိပ္ ငွက္ေပ်ာအရသာ ပူတင္းခရင္မ္ (၃.၄) ေအာင္စကို ေလာင္းထည့္လိုက္ပါ။ သူ႔ကို ႏြားႏို႔ (၁) ခြက္ခြဲထည့္ၿပီး ေရာေမႊေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ရလာမဲ့ ပူတင္းအႏွစ္ေလးကို အခန္းအပူခ်ိန္မွာ (၅) မိနစ္ခန္႔ ႏွပ္ထားေပးလိုက္ပါ။

ေနာက္ထပ္ပန္းကန္လံုး အႀကီးတစ္လံုးထဲကို ခရင္မ္ခ်ိစ္ (ဒိန္ခဲခရင္မ္) (၈) ေအာင္စ ထည့္လိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ပူတင္းအႏွစ္ရည္ေလးနဲ႔ ေရာၿပီး ၾကက္ဥေခါက္တံနဲ႔ ခေလာက္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ ပူတင္းအႏွစ္ ပန္းကန္ထဲကို သကာရည္မပါတဲ့ Whipped Cream (Cool Whip) (၂) ခြက္ခြဲ ထည့္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ သစ္သားေယာက္မတစ္ေခ်ာင္းနဲ႔ သမေအာင္ေမႊေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ပူတင္းအႏွစ္ပန္းကန္ကို ေရခဲေသတၱာထဲမွာ အေအးခံထားေပးလိုက္ပါ။

 

သီးေမႊးငွက္ေပ်ာသီး တစ္လံုးကို အခြံခြာၿပီး တစ္လက္မအ႐ြယ္ အတံုးေလးေတြ တံုးေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ခုနက အေအးခံထားတဲ့ ပူတင္းအႏွစ္ရယ္၊ ငွက္ေပ်ာသီးတံုးေလးေတြရယ္၊ ဗနီလာအရသာ ကြတ္ကီးေလးေတြရယ္ကို ယူလိုက္ပါ။ အ႐ြယ္ေတာ္ဖန္ပုလင္း ေသးေသးေလးေတြကိုယူၿပီး ပူတင္းအႏွစ္ကို အရင္ထည့္ေပးလိုက္ပါ။

 

ၿပီးရင္ ငွက္ေပ်ာသီးတံုး (၃) (၄) တံုးရယ္၊ ဗနီလာကြတ္ကီး (၃) ခုေလာက္ရယ္ကို ထည့္လိုက္ပါ။ ၿပီးမွ အေပၚကေန ဖန္ပုလင္းျပည့္သည္အထိ ပူတင္းအႏွစ္ကို ျဖည့္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးမွ အေပၚကေန Whipped Cream တင္ၿပီး ဗနီလာကြတ္ကီးေလး တစ္ခုစိုက္ေပးလိုက္မယ္ဆိုရင္ ျပဳလုပ္ရလြယ္ကူၿပီး စားလို႔ေကာင္းတဲ့ ငွက္ေပ်ာခရင္မ္ ခ်ိစ္ကိတ္ေလးကို သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီေနာ္။

Source: Shared Foods


ဆက်စပ်သတင်းများ


Newsletter
Don't Miss The Best Of Duwun

See stories of the future in your inbox each morning.

News
Entertainment
Sports
Women
Lifestyle
Tech

Copyright © 2018 Duwun.

Privacy Policy | About Us | Jobs