• Food & Recipe
    အီတလီ အသားလုံး စပါဂတ်တီခေါက်ဆွဲ
Thiha Htun
[Unicode Version]

အီတလီအစားအစာတွေက ကမ္ဘာ့နေရာအနှံ့အပြားမှာ နာမည်ကျော်ကြားပါတယ်။ ဥပမာ ပီဇာတို့၊ စပါဂတ်တီတို့ပေါ့။ အီတလီ အစားအစာဆိုပေမဲ့ မြန်မာ့လျှာနဲ့လည်း အစပ်အဟပ်တည့်တဲ့အတွက် ပီဇာဆိုင်တွေ ရောင်းကောင်းနေတာပါ။ အီတလီအစားအစာ တစ်မျိုးဖြစ်တဲ့ စပါဂတ်တီကို အိမ်မှာပဲ လုပ်စားကြည့်ကြမယ်ဆို ဘယ်လိုသဘောရလဲ။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

Screenshot-2018-3-5 One Pot Spaghetti Meatballs - YouTube(1).png 

ထောပတ် (၂) ဇွန်း၊ ရယ်ဒီမိတ်အသားလုံး (meatball) (၁၅) လုံးခန့်၊ စပါဂတ်တီဆော့စ် (၁) ခွက်ခွဲ၊ ခရမ်းချဉ်သီး (၄) လုံး၊ အမဲစွပ်ပြုတ်ရည် (၁) ခွက်၊ အီတလီ ဟင်းခတ်အမွှေးအကြိုင် (Italian Seasoning) (၁) ခွက်၊ ဆားအနည်းငယ်၊ ငရုပ်ကောင်းမှုန့် အနည်းငယ်၊ စပါဂတ်တီ ခေါက်ဆွဲခြောက် (၁) စည်း၊ Parmesan Chesse (အီတလီဒိန်ခဲအမာ)၊ Mozzarella Cheese (အီတလီ ဒိန်ခဲအပျော့) တို့ပဲ ဖြစ်ပါတယ်။

ပြုလုပ်နည်း

Screenshot-2018-3-5 One Pot Spaghetti Meatballs - YouTube(2).png 

အရင်ဆုံး ဒယ်အိုးထဲကို ထောပတ် (၂) ဇွန်းခန့်ထည့်ပြီး အပူပေးလိုက်ပါ။ ထောပတ်အရည်ပျော်ပြီး ထောပတ်ဆီဖြစ်သွားပြီဆိုရင် ရယ်ဒီမိတ်အသားလုံး (meat ball) လေးတွေကို ဒယ်အိုးထဲ ထည့်ကြော်ပေးလိုက်ပါ။ မိနစ်အနည်းငယ်ကြာလို့ အသားလုံးလေးတွေ အရောင်ပြောင်းလာပြီဆိုရင် ထက်အောက်လှန်ပေးလိုက်ပါဦး။

Screenshot-2018-3-5 One Pot Spaghetti Meatballs - YouTube(3).png 

အသားလုံးလေးတွေ ကျက်ပြီဆိုရင် စပါဂတ်တီဆော့စ် (၁) ခွက်ခွဲကို လောင်းထည့်ပေးလိုက်ပါ။ ပြီးရင် ခရမ်းချဉ်သီး (၄) လုံးခန့်ကို ပါးပါးလှီးထားတာနဲ့ အမဲစွပ်ပြုတ်ရည်ကိုလည်း လောင်းထည့်ပြီး မွှေပေးလိုက်ပါဦး။

ခနကြာရင် ဟင်းခတ်အမွှေးအကြိုင်အဖြစ် အီတလီဟင်းခတ် အမွှေးအကြိုင် (Italian Seasoning) ရယ်၊ ဆားရယ်၊ ငရုပ်ကောင်းမှုန့်ရယ်ကိုလည်း ထည့်ပေးလိုက်ပါ။ ပြီးရင် (၁) မိနစ်ခန့် နှပ်ထားပေးလိုက်ပါ။

Screenshot-2018-3-5 One Pot Spaghetti Meatballs - YouTube(4).png 

(၁) မိနစ်ပြည့်ရင် စပါဂတ်တီ ခေါက်ဆွဲခြောက် (၁) စည်းကို အလည်ကနေ ကိုင်ချိုးပြီး အသားလုံးဟင်းအိုးထဲကို ထည့်ပေးလိုက်ပါ။ ခေါက်ဆွဲခြောက်ဖတ်တွေနဲ့ အသားလုံးဆော့စ် သမသွားအောင်လည်း မွှေပေးလိုက်ပါ။ ပြီးရင် အဖုံးအုပ်ပြီး နှပ်ထားပေးလိုက်ပါ။

Screenshot-2018-3-5 One Pot Spaghetti Meatballs - YouTube(5).png

(၅) မိနစ်ခန့်ကြာရင်တော့ အဖုံးပြန်ဖွင့်ပေးနိုင်ပါပြီ။ Parmesan Chesse (အီတလီဒိန်ခဲအမာ) ကို အမျှင်လေးတွေဖြစ်အောင် ခြစ်ထားတာရယ်၊ Mozzarella Cheese (အီတလီ ဒိန်ခဲအပျော့) ကို အမျှင်လေးတွေ ခြစ်ထားတာရယ်ကိုလည်း အပေါ်ကနေ အုပ်ပေးလိုက်ပါဦး။

Screenshot-2018-3-5 One Pot Spaghetti Meatballs - YouTube(6).png

ပြီးရင်တော့ ပန်းကန်ထဲပြောင်းထည့်ပြီး အသားလုံး စပါဂတ်တီခေါက်ဆွဲကို အရသာရှိရှိ သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီနော်။

သြော် မေ့တော့မလို့။ စားခါနီး အပေါ်ကနေ ပေါင်မုန့်ေြ့ခာက်မှုန့်နဲ့ ကြက်သွန်မြိတ်ခြောက်လေးလည်း ဖြူးပေးလိုက်ပါဦး။

Source: Shared Food

[Zawgyi Version]

အီတလီအစားအစာေတြက ကမၻာ့ေနရာအႏွံ႔အျပားမွာ နာမည္ေက်ာ္ၾကားပါတယ္။ ဥပမာ ပီဇာတို႔၊ စပါဂတ္တီတို႔ေပါ့။ အီတလီ အစားအစာဆိုေပမဲ့ ျမန္မာ့လွ်ာနဲ႔လည္း အစပ္အဟပ္တည့္တဲ့အတြက္ ပီဇာဆိုင္ေတြ ေရာင္းေကာင္းေနတာပါ။ အီတလီအစားအစာ တစ္မ်ိဳးျဖစ္တဲ့ စပါဂတ္တီကို အိမ္မွာပဲ လုပ္စားၾကည့္ၾကမယ္ဆို ဘယ္လိုသေဘာရလဲ။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

 

ေထာပတ္ (၂) ဇြန္း၊ ရယ္ဒီမိတ္အသားလံုး (meatball) (၁၅) လံုးခန္႔၊ စပါဂတ္တီေဆာ့စ္ (၁) ခြက္ခြဲ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး (၄) လံုး၊ အမဲစြပ္ျပဳတ္ရည္ (၁) ခြက္၊ အီတလီ ဟင္းခတ္အေမႊးအႀကိဳင္ (Italian Seasoning) (၁) ခြက္၊ ဆားအနည္းငယ္၊ င႐ုပ္ေကာင္းမႈန္႔ အနည္းငယ္၊ စပါဂတ္တီ ေခါက္ဆြဲေျခာက္ (၁) စည္း၊ Parmesan Chesse (အီတလီဒိန္ခဲအမာ)၊ Mozzarella Cheese (အီတလီ ဒိန္ခဲအေပ်ာ့) တို႔ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

 

အရင္ဆံုး ဒယ္အိုးထဲကို ေထာပတ္ (၂) ဇြန္းခန္႔ထည့္ၿပီး အပူေပးလိုက္ပါ။ ေထာပတ္အရည္ေပ်ာ္ၿပီး ေထာပတ္ဆီျဖစ္သြားၿပီဆိုရင္ ရယ္ဒီမိတ္အသားလံုး (meat ball) ေလးေတြကို ဒယ္အိုးထဲ ထည့္ေၾကာ္ေပးလိုက္ပါ။ မိနစ္အနည္းငယ္ၾကာလို႔ အသားလံုးေလးေတြ အေရာင္ေျပာင္းလာၿပီဆိုရင္ ထက္ေအာက္လွန္ေပးလိုက္ပါဦး။

 

အသားလံုးေလးေတြ က်က္ၿပီဆိုရင္ စပါဂတ္တီေဆာ့စ္ (၁) ခြက္ခြဲကို ေလာင္းထည့္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး (၄) လံုးခန္႔ကို ပါးပါးလွီးထားတာနဲ႔ အမဲစြပ္ျပဳတ္ရည္ကိုလည္း ေလာင္းထည့္ၿပီး ေမႊေပးလိုက္ပါဦး။

ခနၾကာရင္ ဟင္းခတ္အေမႊးအႀကိဳင္အျဖစ္ အီတလီဟင္းခတ္ အေမႊးအႀကိဳင္ (Italian Seasoning) ရယ္၊ ဆားရယ္၊ င႐ုပ္ေကာင္းမႈန္႔ရယ္ကိုလည္း ထည့္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ (၁) မိနစ္ခန္႔ ႏွပ္ထားေပးလိုက္ပါ။

 

(၁) မိနစ္ျပည့္ရင္ စပါဂတ္တီ ေခါက္ဆြဲေျခာက္ (၁) စည္းကို အလည္ကေန ကိုင္ခ်ိဳးၿပီး အသားလံုးဟင္းအိုးထဲကို ထည့္ေပးလိုက္ပါ။ ေခါက္ဆြဲေျခာက္ဖတ္ေတြနဲ႔ အသားလံုးေဆာ့စ္ သမသြားေအာင္လည္း ေမႊေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ အဖံုးအုပ္ၿပီး ႏွပ္ထားေပးလိုက္ပါ။

(၅) မိနစ္ခန္႔ၾကာရင္ေတာ့ အဖံုးျပန္ဖြင့္ေပးႏိုင္ပါၿပီ။ Parmesan Chesse (အီတလီဒိန္ခဲအမာ) ကို အမွ်င္ေလးေတြျဖစ္ေအာင္ ျခစ္ထားတာရယ္၊ Mozzarella Cheese (အီတလီ ဒိန္ခဲအေပ်ာ့) ကို အမွ်င္ေလးေတြ ျခစ္ထားတာရယ္ကိုလည္း အေပၚကေန အုပ္ေပးလိုက္ပါဦး။

ၿပီးရင္ေတာ့ ပန္းကန္ထဲေျပာင္းထည့္ၿပီး အသားလံုး စပါဂတ္တီေခါက္ဆြဲကို အရသာ႐ွိ႐ွိ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီေနာ္။

ေၾသာ္ ေမ့ေတာ့မလို႔။ စားခါနီး အေပၚကေန ေပါင္မုန္႔ေျ့ခာက္မႈန္႔နဲ႔ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ေျခာက္ေလးလည္း ျဖဴးေပးလိုက္ပါဦး။

Source: Shared Food


ဆက်စပ်သတင်းများ


Newsletter
Don't Miss The Best Of Duwun

See stories of the future in your inbox each morning.

News
Entertainment
Sports
Women
Lifestyle
Tech

Copyright © 2018 Duwun.

Privacy Policy | About Us | Jobs