• Food & Recipe
    ကိုရီးယားစတိုင်လ် အာလူးဟင်း
Thiha Htun
[Unicode Version]

အာလူးဟာ ကျွန်တော်တို့ မြန်မာလူမျိုးတွေရဲ့ နေ့စဉ်အစားအသောက်ထဲမှာ ပါဝင်တဲ့ ပါဝင်ပစ္စည်းတစ်မျိုးပါ။ မနေ့ကကျန်တဲ့ အသားဟင်းတွေ ဘာတွေရှိရင်လည်း အလဟဿမဖြစ်ရအောင် အာလူးလေးနဲ့ရောပြီး ပြန်ချက်စားတတ်ကြတယ် မဟုတ်လား။ ဒီနေ့မှာတော့ အာလူးကို ကိုရီးယားစတိုင်လ် ချက်ထားတဲ့ အာလူးဟင်းလေးနဲ့ မိတ်ဆက်ပေးချင်ပါတယ်။ ချက်ပြုတ်နည်းလေးက အလွန်လွယ်ကူပြီး စားလို့လည်း ကောင်းပါတယ်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

gamjajorim-before-650x431.jpg 

လက်မဝက်အရွယ် အတုံးလေးတွေ တုံးထားတဲ့ အခွံခွာပြီး အာလူး (၁) ပေါင်၊ ကြက်သွန်နီ (၅) အောင်စ၊ ကြက်သွန်ဖြူ (၂) တောင့်၊ ပဲငံပြာရည် (၃) ဇွန်း၊ ငရုပ်သီးမှုန့် (၂) ဇွန်း၊ သကြား (၁) ဇွန်း၊ ငါးပါးနီခြောက် (၇) ကောင်၊ ရေ (၁) ခွက်ခွဲတို့ကို လိုအပ်ပါတယ်။

ပြုလုပ်နည်း

 

အရင်ဆုံး လက်မဝက်အရွယ် အတုံးလေးတွေ တုံးထားတဲ့ အခွံခွာပြီး အာလူးတွေရယ်၊ ပါးပါးလှီးထားတဲ့ ကြက်သွန်နီဖတ်တွေရယ်၊ ငရုပ်ဆုံထဲ ထည့်ထောင်းထားတဲ့ ကြက်သွန်ဖြူရယ်ကို ဒယ်အိုးအကြီးတစ်လုံးထဲမှာ ပဲငံပြာရည်၊ ငရုပ်သီးမှုန့်၊ သကြားတို့နဲ့ ရောထည့်ပေးလိုက်ပါ။ ပြီးရင် သစ်သားယောက်မအကြီးတစ်ချောင်းနဲ့ မွှေပေးလိုက်ပါ။

gamjajrorim-after-620x349.jpg 

ပြီးရင်တော့ ဒယ်အိုးထဲကို ငါးပါးနီခြောက်နဲ့ ရေကို ထည့်ပေးလိုက်ပါ။ ပြီးရင် အဖုံးအုပ်ပြီး medium high အပူချိန်မှာ (၁၀) မိနစ်ခန့် ချက်ပြုတ်ပေးလိုက်ပါ။ (၁၀) မိနစ်ပြည့်ရင်တော့ အဖုံးလှပ်ပြီး မွှေပေးလိုက်ပါ။ ပြီးရင် အပူချိန်ကို medium ထိ လျှော့ချလိုက်ပြီး နောက်ထပ် (၁၅) မိနစ်ခန့် ချက်ပြုတ်ပေးလိုက်ပါ။ အာလူးကောင်းကောင်း နူးသည်အထိ ချက်ပြုတ်ပေးပြီးရင် ရပါပြီ။

gamjajorim-insta-650x650.jpg 

ပြီးရင်တော့ ပန်းကန်ပြားထဲထည့်ပြီး ထမင်းနဲ့ တွဲဖက်စားသုံးနိုင်ပါပြီနော်။

Source: Maangchi

[Zawgyi Version]

အာလူးဟာ ကြ်န္ေတာ္တို႔ ျမန္မာလူမ်ိဳးေတြရဲ႕ ေန႔စဥ္အစားအေသာက္ထဲမွာ ပါဝင္တဲ့ ပါဝင္ပစၥည္းတစ္မ်ိဳးပါ။ မေန႔ကက်န္တဲ့ အသားဟင္းေတြ ဘာေတြ႐ွိရင္လည္း အလဟႆမျဖစ္ရေအာင္ အာလူးေလးနဲ႔ေရာၿပီး ျပန္ခ်က္စားတတ္ၾကတယ္ မဟုတ္လား။ ဒီေန႔မွာေတာ့ အာလူးကို ကိုရီးယားစတိုင္လ္ ခ်က္ထားတဲ့ အာလူးဟင္းေလးနဲ႔ မိတ္ဆက္ေပးခ်င္ပါတယ္။ ခ်က္ျပဳတ္နည္းေလးက အလြန္လြယ္ကူၿပီး စားလို႔လည္း ေကာင္းပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

gamjajorim-before-650x431.jpg 

လက္မဝက္အ႐ြယ္ အတံုးေလးေတြ တံုးထားတဲ့ အခြံခြာၿပီး အာလူး (၁) ေပါင္၊ ၾကက္သြန္နီ (၅) ေအာင္စ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ (၂) ေတာင့္၊ ပဲငံျပာရည္ (၃) ဇြန္း၊ င႐ုပ္သီးမႈန္႔ (၂) ဇြန္း၊ သၾကား (၁) ဇြန္း၊ ငါးပါးနီေျခာက္ (၇) ေကာင္၊ ေရ (၁) ခြက္ခြဲတို႔ကို လိုအပ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

 

အရင္ဆံုး လက္မဝက္အ႐ြယ္ အတံုးေလးေတြ တံုးထားတဲ့ အခြံခြာၿပီး အာလူးေတြရယ္၊ ပါးပါးလွီးထားတဲ့ ၾကက္သြန္နီဖတ္ေတြရယ္၊ င႐ုပ္ဆံုထဲ ထည့္ေထာင္းထားတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴရယ္ကို ဒယ္အိုးအႀကီးတစ္လံုးထဲမွာ ပဲငံျပာရည္၊ င႐ုပ္သီးမႈန္႔၊ သၾကားတို႔နဲ႔ ေရာထည့္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ သစ္သားေယာက္မအႀကီးတစ္ေခ်ာင္းနဲ႔ ေမႊေပးလိုက္ပါ။

ၿပီးရင္ေတာ့ ဒယ္အိုးထဲကို ငါးပါးနီေျခာက္နဲ႔ ေရကို ထည့္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ အဖံုးအုပ္ၿပီး medium high အပူခ်ိန္မွာ (၁၀) မိနစ္ခန္႔ ခ်က္ျပဳတ္ေပးလိုက္ပါ။ (၁၀) မိနစ္ျပည့္ရင္ေတာ့ အဖံုးလွပ္ၿပီး ေမႊေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ အပူခ်ိန္ကို medium ထိ ေလွ်ာ့ခ်လိုက္ၿပီး ေနာက္ထပ္ (၁၅) မိနစ္ခန္႔ ခ်က္ျပဳတ္ေပးလိုက္ပါ။ အာလူးေကာင္းေကာင္း ႏူးသည္အထိ ခ်က္ျပဳတ္ေပးၿပီးရင္ ရပါၿပီ။

ၿပီးရင္ေတာ့ ပန္းကန္ျပားထဲထည့္ၿပီး ထမင္းနဲ႔ တြဲဖက္စားသံုးႏိုင္ပါၿပီေနာ္။

Source: Maangchi


ဆက်စပ်သတင်းများ


Newsletter
Don't Miss The Best Of Duwun

See stories of the future in your inbox each morning.

News
Entertainment
Sports
Women
Lifestyle
Tech

Copyright © 2018 Duwun.

Privacy Policy | About Us | Jobs