• Food & Recipe
    အမေရိကန် ဟင်းရွက်စုံ ကြက်ပေါင်ကင်
Thiha Htun
[Unicode Version]

ဒီနေ့မှာတော့ အမေရိကန်စတိုင်လ် ညစာတစ်မျိုးနဲ့ မိတ်ဆက်ပေးပါရစေ။ အဲဒါကတော့ အမေရိကန် ဟင်းရွက်စုံ ကြက်ပေါင်ကင်ပါပဲ။ Oven တစ်လုံးရှိရုံနဲ့ ချက်ပြုတ်လို့ရပြီး ပါဝင်ပစ္စည်းတွေကလည်း ရှုပ်ထွေးခြင်း မရှိပါဘူး။ Balsamic vinegar (အီတလီ စပျစ်ရှာလကာရည်) ကိုတော့ Market Place မှာ ဝယ်ယူရရှိနိုင်ပါတယ်။ ပြုလုပ်နည်းလေးကတော့...

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

Sheet-Pan-Honey-Balsamic-Chicken-Thighs-with-Veggies-1.jpg 

Balsamic vinegar (အီတလီ စပျစ်ရှာလကာရည်) (၁/၂) ခွက်၊ ပျားရည် (၁/၄) ခွက်၊ ကြက်သွန်ဖြူထောင်း လက်ဖက်ရည်ဇွန်း (၁) ဇွန်း၊ ငရုပ်သီးမှုန့် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း (၁) ဇွန်း၊ သံလွင်ဆီ (၁/၄) ခွက်၊ မုန်ညင်းနက်စေ့အနှစ် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း (၂) ဇွန်း၊ တောရုန်းပင်မှုန့် စားပွဲတင်ဇွန်း (၁) ဇွန်း၊ ဆားအနည်းငယ်၊ အရိုးထုတ်ပြီးသား ကြက်ပေါင် (၆) ချောင်း၊ ပဲတောင့်ရှည် (၂) တောင့်၊ မုန်လာဥနီ (၁) ခြမ်း၊ မှို (၁/၂) ခွက်၊ သခွားဖရုံသီး (၁) ခြမ်း၊ ငရုပ်ပွသီး (၁) ခြမ်း၊ ကန်စွန်းဥ (၁) စိတ်၊ ပန်းဂေါ်ဖီ (၁) စိတ်၊ ကြက်သွန်နီ (၁) လုံး၊ ကြက်သွန်ဖြူမှုန့်အနည်းငယ်၊ ဆားနဲ့ ငရုပ်ကောင်းမှုန့် အနည်းငယ်၊ သံလွင်ဆီ (၃) ဇွန်းတို့ကို လိုအပ်ပါတယ်။

ပြုလုပ်နည်း

Sheet-Pan-Honey-Balsamic-Chicken-Thighs-with-Veggies-2.jpg 

အရင်ဆုံး မုန့်ဖုတ်မီးဖို (Oven) ကို ၂၂၀ ဒီဂရီဆဲလ်စီးယပ်စ် အပူချိန်နဲ့ အပူပေးလိုက်ပါ။ ပြီးရင် Balsamic vinegar (အီတလီ စပျစ်ရှာလကာရည်) (၁/၂) ခွက်၊ ပျားရည် (၁/၄) ခွက်၊ ကြက်သွန်ဖြူထောင်း လက်ဖက်ရည်ဇွန်း (၁) ဇွန်း၊ ငရုပ်သီးမှုန့် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း (၁) ဇွန်း၊ သံလွင်ဆီ (၁/၄) ခွက်၊ မုန်ညင်းနက်စေ့အနှစ် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း (၂) ဇွန်း၊ တောရုန်းပင်မှုန့် စားပွဲတင်ဇွန်း (၁) ဇွန်း၊ ဆားအနည်းငယ်တို့ကို ပန်းကန်လုံးတစ်လုံးထဲမှာ ရောမွှေပေးလိုက်ပါ။

Sheet-Pan-Honey-Balsamic-Chicken-Thighs-with-Veggies-5.jpg 

ပြီးရင်တော့ အဲဒီပန်းကန်လုံးထဲကို ရေဆေးသန့်စင်ပြီးသား ကြက်ပေါင်လေးတွေကို ထည့်စိမ်ပေးလိုက်ပါ။ အကုန်လုံး မဆန့်ရင် တစ်ချောင်းချင်းစီ ထည့်စိမ်ပေးလိုက်ပါ။ ပြီးရင် အနှစ်ရည်နဲ့ ကြက်ပေါင်လေးတွေကို ဘေးခဏဖယ်ထားလိုက်ပါ။

ဇောက်နက်တဲ့ စတီးလင်ပန်းထူထူတစ်ချပ်ကို ယူလိုက်ပြီး အတုံးသေးသေးလေးတွေရအောင် လှီးစိတ်ထားတဲ့ ပဲတောင့်ရှည် (၂) တောင့်၊ မုန်လာဥနီ (၁) ခြမ်း၊ မှို (၁/၂) ခွက်၊ သခွားဖရုံသီး (၁) ခြမ်း၊ ငရုပ်ပွသီး (၁) ခြမ်း၊ ကန်စွန်းဥ (၁) စိတ်၊ ပန်းဂေါ်ဖီ (၁) စိတ်၊ ကြက်သွန်နီ (၁) လုံးတို့ကို ဖြန့်ခင်းထားပေးလိုက်ပါ။ ပြီးရင် အပေါ်ကနေ သံလွင်ဆီ၊ ဆား၊ ငရုပ်ကောင်းမှုန့်၊ ကြက်သွန်ဖြူမှုန့်တို့ ဖြူးပြီး နယ်ဖတ်ပေးလိုက်ပါ။

ဟင်းသီးဟင်းရွက်တွေ အပေါ်ကနေမှ ကြက်ပေါင်တွေနဲ့ ဟင်းအနှစ်ရည်တွေဆမ်းပြီး မိနစ် (၃၀)၊ (၃၅) မိနစ်ခန့် Oven ထဲ ထည့်ဖုတ်ပေးလိုက်ပါ။ ပြီးရင်တော့ မီးဖိုထဲကထုတ်ပြီး အရသာရှိရှိ သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။

Source: Myfoodstory

[Zawgyi Version]

ဒီေန႔မွာေတာ့ အေမရိကန္စတိုင္လ္ ညစာတစ္မ်ိဳးနဲ႔ မိတ္ဆက္ေပးပါရေစ။ အဲဒါကေတာ့ အေမရိကန္ ဟင္း႐ြက္စံု ၾကက္ေပါင္ကင္ပါပဲ။ Oven တစ္လံုး႐ွိ႐ံုနဲ႔ ခ်က္ျပဳတ္လို႔ရၿပီး ပါဝင္ပစၥည္းေတြကလည္း ရႈပ္ေထြးျခင္း မ႐ွိပါဘူး။ Balsamic vinegar (အီတလီ စပ်စ္႐ွာလကာရည္) ကိုေတာ့ Market Place မွာ ဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ ျပဳလုပ္နည္းေလးကေတာ့...

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

 

Balsamic vinegar (အီတလီ စပ်စ္႐ွာလကာရည္) (၁/၂) ခြက္၊ ပ်ားရည္ (၁/၄) ခြက္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္း လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၁) ဇြန္း၊ င႐ုပ္သီးမႈန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၁) ဇြန္း၊ သံလြင္ဆီ (၁/၄) ခြက္၊ မုန္ညင္းနက္ေစ့အႏွစ္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၂) ဇြန္း၊ ေတာ႐ုန္းပင္မႈန္႔ စားပြဲတင္ဇြန္း (၁) ဇြန္း၊ ဆားအနည္းငယ္၊ အ႐ိုးထုတ္ၿပီးသား ၾကက္ေပါင္ (၆) ေခ်ာင္း၊ ပဲေတာင့္႐ွည္ (၂) ေတာင့္၊ မုန္လာဥနီ (၁) ျခမ္း၊ မႈိ (၁/၂) ခြက္၊ သခြားဖ႐ံုသီး (၁) ျခမ္း၊ င႐ုပ္ပြသီး (၁) ျခမ္း၊ ကန္စြန္းဥ (၁) စိတ္၊ ပန္းေဂၚဖီ (၁) စိတ္၊ ၾကက္သြန္နီ (၁) လံုး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴမႈန္႔အနည္းငယ္၊ ဆားနဲ႔ င႐ုပ္ေကာင္းမႈန္႔ အနည္းငယ္၊ သံလြင္ဆီ (၃) ဇြန္းတို႔ကို လိုအပ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

 

အရင္ဆံုး မုန္႔ဖုတ္မီးဖို (Oven) ကို ၂၂၀ ဒီဂရီဆဲလ္စီးယပ္စ္ အပူခ်ိန္နဲ႔ အပူေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ Balsamic vinegar (အီတလီ စပ်စ္႐ွာလကာရည္) (၁/၂) ခြက္၊ ပ်ားရည္ (၁/၄) ခြက္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္း လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၁) ဇြန္း၊ င႐ုပ္သီးမႈန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၁) ဇြန္း၊ သံလြင္ဆီ (၁/၄) ခြက္၊ မုန္ညင္းနက္ေစ့အႏွစ္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၂) ဇြန္း၊ ေတာ႐ုန္းပင္မႈန္႔ စားပြဲတင္ဇြန္း (၁) ဇြန္း၊ ဆားအနည္းငယ္တို႔ကို ပန္းကန္လံုးတစ္လံုးထဲမွာ ေရာေမႊေပးလိုက္ပါ။

 

ၿပီးရင္ေတာ့ အဲဒီပန္းကန္လံုးထဲကို ေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးသား ၾကက္ေပါင္ေလးေတြကို ထည့္စိမ္ေပးလိုက္ပါ။ အကုန္လံုး မဆန္႔ရင္ တစ္ေခ်ာင္းခ်င္းစီ ထည့္စိမ္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ အႏွစ္ရည္နဲ႔ ၾကက္ေပါင္ေလးေတြကို ေဘးခဏဖယ္ထားလိုက္ပါ။

ေဇာက္နက္တဲ့ စတီးလင္ပန္းထူထူတစ္ခ်ပ္ကို ယူလိုက္ၿပီး အတံုးေသးေသးေလးေတြရေအာင္ လွီးစိတ္ထားတဲ့ ပဲေတာင့္႐ွည္ (၂) ေတာင့္၊ မုန္လာဥနီ (၁) ျခမ္း၊ မႈိ (၁/၂) ခြက္၊ သခြားဖ႐ံုသီး (၁) ျခမ္း၊ င႐ုပ္ပြသီး (၁) ျခမ္း၊ ကန္စြန္းဥ (၁) စိတ္၊ ပန္းေဂၚဖီ (၁) စိတ္၊ ၾကက္သြန္နီ (၁) လံုးတို႔ကို ျဖန္႔ခင္းထားေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ အေပၚကေန သံလြင္ဆီ၊ ဆား၊ င႐ုပ္ေကာင္းမႈန္႔၊ ၾကက္သြန္ျဖဴမႈန္႔တို႔ ျဖဴးၿပီး နယ္ဖတ္ေပးလိုက္ပါ။

ဟင္းသီးဟင္း႐ြက္ေတြ အေပၚကေနမွ ၾကက္ေပါင္ေတြနဲ႔ ဟင္းအႏွစ္ရည္ေတြဆမ္းၿပီး မိနစ္ (၃၀)၊ (၃၅) မိနစ္ခန္႔ Oven ထဲ ထည့္ဖုတ္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ မီးဖုိထဲကထုတ္ၿပီး အရသာ႐ွိ႐ွိ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

Source: Myfoodstory


ဆက်စပ်သတင်းများ


Newsletter
Don't Miss The Best Of Duwun

See stories of the future in your inbox each morning.

News
Entertainment
Sports
Women
Lifestyle
Tech

Copyright © 2018 Duwun.

Privacy Policy | About Us | Jobs