• Food & Recipe
    ဘလူးဘယ်ရီ mojito ကော့တေးလ်စပ်နည်း
Thiha Htun
[Unicode Version]

ဒီခေတ်ကြီးထဲမှာ အရက်၊ ဘီယာမသောက်တတ်တဲ့သူ ဆိုတာ ခပ်ရှားရှားပါ။ အနည်းဆုံးတော့ အလုပ်သဘောအရ social drink လောက်တော့ သောက်ကြတာပါပဲ။

Acai-Blueberry-Mojiito.jpg 

ခေတ်ပေါ်လူငယ်တွေ တတ်သင့်တတ်အပ်တဲ့ အဌာရသပညာရပ်တွေထဲမှာ တစ်ခုအပါအဝင်ဖြစ်တဲ့ ကော့တေးလ် (cocktail) စပ်နည်းကို တတ်ထားတာ မမှားပါဘူး။ ဒီနေ့မှာတော့ လူသိများတဲ့ ကော့တေးလ် တစ်မျိုးဖြစ်တဲ့ Mojito ကို ပုံစံကွဲပြုလုပ်ထားတဲ့ ဘလူးဘယ်ရီ mojito ကော့တေးလ်စပ်နည်းလေးကို ဖော်ပြပေးလိုက်ပါတယ်နော်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

Screenshot-2018-3-12 (7) Blueberry Mojito - YouTube(1).png 

ဘလူးဘယ်ရီသီး (၁၀) လုံး၊ ရိုးရိုးသကာရည် (သကြားပျော်ရည်) (၁) အောင်စ၊ ရေခဲလက်တစ်ဆုပ်စာ၊ သံပုရာဖျော်ရည် (ဝ.၅) အောင်စ၊ ဆိုဒါ (၁.၅) အောင်စ၊ ရမ်အရက် (၁.၅) အောင်စ၊ ပူစီနံရွက် (၇) ရွက်ခန့်တို့ကို လိုအပ်ပါတယ်။

ပြုလုပ်နည်း

 

အရင်ဆုံး ဖန်ခွက်ရှည်တစ်လုံးထဲကို ဘလူးဘယ်ရီသီး (၁၀) လုံးခန့် ထည့်ပေးလိုက်ပါ။ အဲဒီဖန်ခွက်ထဲကို ရိုးရိုးသကာရည် (သကြားပျော်ရည်) (၁) အောင်စကိုလည်း ရောပေးလိုက်ပါ။ ပြီးရင် သစ်သားကျည်ပွေ့ အသေးတစ်ချောင်းနဲ့ အသာလေး ဖိခြေပေးလိုက်ပါ။ ဖန်ခွက်ရှည်ထဲကို ရေခဲလက်တစ်ဆုပ်စာခန့်လည်း ထည့်ပေးလိုက်ပါ။

Screenshot-2018-3-12 (7) Blueberry Mojito - YouTube(2).png 

ပြီးရင် သံပုရာဖျော်ရည် (ဝ.၅) အောင်စရယ်၊ ဆိုဒါ (၁.၅) အောင်စရယ်၊ ရမ်အရက် (၁.၅) အောင်စရယ်ကိုလည်း ဖန်ခွက်ရှည်ထဲ ထည့်ပေးလိုက်ပါဦး။ ပူစီနံရွက် (၄) ရွက်ကို ရေစင်အောင်ဆေးပြီး လက်ဝါးထဲမှာ ပွတ်ခြေပေးပြီး ဖန်ခွက်ထဲကို ထည့်လိုက်ပါ။ ပြီးရင် ဇွန်းရှည်တစ်ချောင်းနဲ့ ဖန်ခွက်အောက်ခြေထိရောက်အောင် ပို့ပေးလိုက်ပါ။ ကော့တေးလ်အပေါ်မှာတော့ ပူစီနံရွက်လေးတွေကို တင်ထားပေးလိုက်ပါဦး။ ပြီးရင်တော့ ဘလူးဘယ်ရီ mojito အေးအေးလေးကို စိတ်တိုင်းကျသုံးဆောင်နိုင်ပါပြီနော်။

Source: Shared Foods

[Zawgyi Version]

ဒီေခတ္ႀကီးထဲမွာ အရက္၊ ဘီယာမေသာက္တတ္တဲ့သူ ဆိုတာ ခပ္႐ွား႐ွားပါ။ အနည္းဆံုးေတာ့ အလုပ္သေဘာအရ social drink ေလာက္ေတာ့ ေသာက္ၾကတာပါပဲ။

 

ေခတ္ေပၚလူငယ္ေတြ တတ္သင့္တတ္အပ္တဲ့ အဌာရသပညာရပ္ေတြထဲမွာ တစ္ခုအပါအဝင္ျဖစ္တဲ့ ေကာ့ေတးလ္ (cocktail) စပ္နည္းကို တတ္ထားတာ မမွားပါဘူး။ ဒီေန႔မွာေတာ့ လူသိမ်ားတဲ့ ေကာ့ေတးလ္ တစ္မ်ိဳးျဖစ္တဲ့ Mojito ကို ပံုစံကြဲျပဳလုပ္ထားတဲ့ ဘလူးဘယ္ရီ mojito ေကာ့ေတးလ္စပ္နည္းေလးကို ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္ေနာ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

 

ဘလူးဘယ္ရီသီး (၁၀) လံုး၊ ႐ိုး႐ိုးသကာရည္ (သၾကားေပ်ာ္ရည္) (၁) ေအာင္စ၊ ေရခဲလက္တစ္ဆုပ္စာ၊ သံပုရာေဖ်ာ္ရည္ (၀.၅) ေအာင္စ၊ ဆိုဒါ (၁.၅) ေအာင္စ၊ ရမ္အရက္ (၁.၅) ေအာင္စ၊ ပူစီနံ႐ြက္ (၇) ႐ြက္ခန္႔တို႔ကို လိုအပ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

 

အရင္ဆံုး ဖန္ခြက္႐ွည္တစ္လံုးထဲကို ဘလူးဘယ္ရီသီး (၁၀) လံုးခန္႔ ထည့္ေပးလိုက္ပါ။ အဲဒီဖန္ခြက္ထဲကို ႐ိုး႐ိုးသကာရည္ (သၾကားေပ်ာ္ရည္) (၁) ေအာင္စကိုလည္း ေရာေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ သစ္သားက်ည္ေပြ႕ အေသးတစ္ေခ်ာင္းနဲ႔ အသာေလး ဖိေျခေပးလိုက္ပါ။ ဖန္ခြက္႐ွည္ထဲကို ေရခဲလက္တစ္ဆုပ္စာခန္႔လည္း ထည့္ေပးလိုက္ပါ။

 

ၿပီးရင္ သံပုရာေဖ်ာ္ရည္ (၀.၅) ေအာင္စရယ္၊ ဆိုဒါ (၁.၅) ေအာင္စရယ္၊ ရမ္အရက္ (၁.၅) ေအာင္စရယ္ကိုလည္း ဖန္ခြက္႐ွည္ထဲ ထည့္ေပးလိုက္ပါဦး။ ပူစီနံ႐ြက္ (၄) ႐ြက္ကို ေရစင္ေအာင္ေဆးၿပီး လက္ဝါးထဲမွာ ပြတ္ေျခေပးၿပီး ဖန္ခြက္ထဲကို ထည့္လိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ဇြန္း႐ွည္တစ္ေခ်ာင္းနဲ႔ ဖန္ခြက္ေအာက္ေျခထိေရာက္ေအာင္ ပို႔ေပးလိုက္ပါ။ ေကာ့ေတးလ္အေပၚမွာေတာ့ ပူစီနံ႐ြက္ေလးေတြကို တင္ထားေပးလိုက္ပါဦး။ ၿပီးရင္ေတာ့ ဘလူးဘယ္ရီ mojito ေအးေအးေလးကို စိတ္တိုင္းက်သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီေနာ္။

Source: Shared Foods


ဆက်စပ်သတင်းများ


Newsletter
Don't Miss The Best Of Duwun

See stories of the future in your inbox each morning.

News
Entertainment
Sports
Women
Lifestyle
Tech

Copyright © 2018 Duwun.

Privacy Policy | About Us | Jobs