• Food & Recipe
    ကြက်ဆာတေးကင် ပူပူစပ်စပ်လေး
Thiha Htun
[Unicode Version]

ကြက်ဆာတေးကင်ကို ကြိုက်ကြလား။ ဆာတေးချစ်သူတွေအတွက် ဒီနေ့မှာတော့ အိန္ဒိယစတိုင်လ် ကြက်ဆာတေးကင် စပ်စပ်လေး ပြုလုပ်နည်းကို ဖော်ပြပေးလိုက်ပါတယ်နော်။ ပြုလုပ်ရတာ လွယ်ကူမြန်ဆန်သလို စားရတာလည်း အရသာရှိလို့ တစ်အိမ်သားလုံး ကြိုက်နှစ်သက်ကြမှာပါ။ ပြုလုပ်နည်းကတော့...

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

Screenshot-2018-3-13 (7) Grilled Sambal Chicken Skewers (5 Ingredient) - YouTube.png 

(၁) လက်မအရွယ် အတုံးလေးတွေ တုံးထားတဲ့ အရိုးထုတ်ပြီးသား ကြက်ပေါင် (၁) ကီလိုခန့်၊ Sambal Oelek (ငရုပ်ချဉ်ဆော့စ်) စားပွဲတင်ဇွန်း (၂) ဇွန်း၊ ပဲငံပြာရည် (၁/၄) ခွက်၊ ပျားရည် (၃) ဇွန်း၊ ငံပြာရည် (၁) ဇွန်း၊ နုတ်နုတ်စင်းထားတဲ့ စပါးလင် (၁) ဇွန်း၊ ကြက်သွန်ဖြူထောင်း (၂) ဇွန်း၊ ဆားအနည်းငယ်၊ ထောပတ် (၂) ဇွန်းတို့ပဲ ဖြစ်ပါတယ်။

ပြုလုပ်နည်း

 

ပန်းကန်လုံးတစ်လုံးထဲမှာ Sambal Oelek (ငရုပ်ချဉ်ဆော့စ်) စားပွဲတင်ဇွန်း (၂) ဇွန်း၊ ပဲငံပြာရည် (၁/၄) ခွက်၊ ပျားရည် (၃) ဇွန်း၊ ငံပြာရည် (၁) ဇွန်း၊ နုတ်နုတ်စင်းထားတဲ့ စပါးလင် (၁) ဇွန်း၊ ကြက်သွန်ဖြူထောင်း (၂) ဇွန်း၊ ဆားအနည်းငယ်တို့ကို ရောထည့်ပြီး ဇွန်းတစ်ချောင်းနဲ့ ရောမွှေပေးလိုက်ပါ။

ပြီးရင် အဲဒီဆော့စ်ထဲမှာ ကြက်သားတုံးလေးတွေကိုထည့်ပြီး နယ်ပေးလိုက်ပါ။ ကြက်သားထည့်ပြီးရင် အနည်းဆုံး (၂) နာရီလောက် စိမ်ပြီး နှပ်ထားပေးဖို့လည်း မမေ့ပါနဲ့ဦး။ ပြီးမှ ကြက်သားတုံးတွေကို ဝါးတုတ်ချောင်းလေးတွေနဲ့ တစ်ချောင်းမှာ (၄) တုံးနှုန်းနဲ့ လိုက်သီပေးလိုက်ပါ။

Grilled-Sambal-Chicken-Skewers-5-Ingredient-1.jpg 

အကင်ဖိုကိုုတော့ မကင်ခင် (၁၀) မိနစ်လောက် လိုကတည်းက ကြိုတင်ပြီး အပူပေးထားလိုက်ပါ။ ပြီးရင် ထောပတ်ဆီလေးကိုလည်း အကင်ဖိုပေါ်က ဇကာလေးတွေပေါ်မှာ ပွတ်ထားပေးလိုက်ပါဦး။ ပြီးရင် ကြက်သားတုတ်ထိုးလေးတွေကို အကင်ဖိုပေါ်တင်ပြီး ကင်ပေးလိုက်ပါ။ ကင်နေရင်း ခုနက ဆော့စ်နဲ့ပြန်သုတ်ပေးဖို့ကိုလည်း မမေ့ပါနဲ့ဦး။ မိနစ်အနည်းငယ်ကြာရင် ထက်အောက်လည်း လှန်ပေးလိုက်ပါဦး။ ပြီးရင်တော့ ပန်းကန်ပြားတစ်ချပ်ထဲထည့်ပြီး နံနံပင်နဲ့ သံပုရာသီး တစ်စိတ်လောက်အုပ်ပြီး သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။

Source: Myfoodstory

[Zawgyi Version]

ၾကက္ဆာေတးကင္ကို ႀကိဳက္ၾကလား။ ဆာေတးခ်စ္သူေတြအတြက္ ဒီေန႔မွာေတာ့ အိႏၵိယစတိုင္လ္ ၾကက္ဆာေတးကင္ စပ္စပ္ေလး ျပဳလုပ္နည္းကို ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္ေနာ္။ ျပဳလုပ္ရတာ လြယ္ကူျမန္ဆန္သလို စားရတာလည္း အရသာ႐ွိလို႔ တစ္အိမ္သားလံုး ႀကိဳက္ႏွစ္သက္ၾကမွာပါ။ ျပဳလုပ္နည္းကေတာ့...

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

Screenshot-2018-3-13 (7) Grilled Sambal Chicken Skewers (5 Ingredient) - YouTube.png 

(၁) လက္မအ႐ြယ္ အတံုးေလးေတြ တံုးထားတဲ့ အ႐ိုးထုတ္ၿပီးသား ၾကက္ေပါင္ (၁) ကီလိုခန္႔၊ Sambal Oelek (င႐ုပ္ခ်ဥ္ေဆာ့စ္) စားပြဲတင္ဇြန္း (၂) ဇြန္း၊ ပဲငံျပာရည္ (၁/၄) ခြက္၊ ပ်ားရည္ (၃) ဇြန္း၊ ငံျပာရည္ (၁) ဇြန္း၊ ႏုတ္ႏုတ္စင္းထားတဲ့ စပါးလင္ (၁) ဇြန္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္း (၂) ဇြန္း၊ ဆားအနည္းငယ္၊ ေထာပတ္ (၂) ဇြန္းတို႔ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

 

ပန္းကန္လံုးတစ္လံုးထဲမွာ Sambal Oelek (င႐ုပ္ခ်ဥ္ေဆာ့စ္) စားပြဲတင္ဇြန္း (၂) ဇြန္း၊ ပဲငံျပာရည္ (၁/၄) ခြက္၊ ပ်ားရည္ (၃) ဇြန္း၊ ငံျပာရည္ (၁) ဇြန္း၊ ႏုတ္ႏုတ္စင္းထားတဲ့ စပါးလင္ (၁) ဇြန္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္း (၂) ဇြန္း၊ ဆားအနည္းငယ္တို႔ကို ေရာထည့္ၿပီး ဇြန္းတစ္ေခ်ာင္းနဲ႔ ေရာေမႊေပးလိုက္ပါ။

ၿပီးရင္ အဲဒီေဆာ့စ္ထဲမွာ ၾကက္သားတံုးေလးေတြကိုထည့္ၿပီး နယ္ေပးလိုက္ပါ။ ၾကက္သားထည့္ၿပီးရင္ အနည္းဆံုး (၂) နာရီေလာက္ စိမ္ၿပီး ႏွပ္ထားေပးဖို႔လည္း မေမ့ပါနဲ႔ဦး။ ၿပီးမွ ၾကက္သားတံုးေတြကို ဝါးတုတ္ေခ်ာင္းေလးေတြနဲ႔ တစ္ေခ်ာင္းမွာ (၄) တံုးႏႈန္းနဲ႔ လိုက္သီေပးလိုက္ပါ။

အကင္ဖိုကိုုေတာ့ မကင္ခင္ (၁၀) မိနစ္ေလာက္ လိုကတည္းက ႀကိဳတင္ၿပီး အပူေပးထားလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ေထာပတ္ဆီေလးကိုလည္း အကင္ဖိုေပၚက ဇကာေလးေတြေပၚမွာ ပြတ္ထားေပးလိုက္ပါဦး။ ၿပီးရင္ ၾကက္သားတုတ္ထိုးေလးေတြကို အကင္ဖိုေပၚတင္ၿပီး ကင္ေပးလိုက္ပါ။ ကင္ေနရင္း ခုနက ေဆာ့စ္နဲ႔ျပန္သုတ္ေပးဖို႔ကိုလည္း မေမ့ပါနဲ႔ဦး။ မိနစ္အနည္းငယ္ၾကာရင္ ထက္ေအာက္လည္း လွန္ေပးလိုက္ပါဦး။ ၿပီးရင္ေတာ့ ပန္းကန္ျပားတစ္ခ်ပ္ထဲထည့္ၿပီး နံနံပင္နဲ႔ သံပုရာသီး တစ္စိတ္ေလာက္အုပ္ၿပီး သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

Source: Myfoodstory


ဆက်စပ်သတင်းများ


Newsletter
Don't Miss The Best Of Duwun

See stories of the future in your inbox each morning.

News
Entertainment
Sports
Women
Lifestyle
Tech

Copyright © 2018 Duwun.

Privacy Policy | About Us | Jobs