• Food & Recipe
    ကိုကာကိုလာ ဝက်နံရိုးပေါင်း လုပ်စားကြမယ်
Thiha Htun
[Unicode Version]

ညနေပိုင်းမှာ ဘီယာအေးအေးလေး တစ်လုံးနဲ့ မြည်းဖို့အတွက် အာလူးကြော်တွေ၊ ကန်စွန်းပလိန်းတွေ၊ ငါးမုန့်ကြော်တွေကို ညည်းငွေ့လာပြီဆိုရင် အမြည်းလုပ်လို့ကောင်းတဲ့ စားစရာလေး တစ်ခုနဲ့ မိတ်ဆက်ပေးပါရစေ။ အဲဒါကတော့ ကိုကာကိုလာ ဝက်နံရိုးပေါင်းပါပဲ။

နာမည်ဆန်းသလို အရသာကလည်း တကယ်ထူးခြားပါတယ်။ ပြုလုပ်ရတဲ့အဆင့်တွေကလည်း တကယ်ကို လွယ်ကူရိုးရှင်းလှပါတယ်။ နူးအောင်ပြုတ်ဖို့ ခက်တဲ့ ဝက်နံရိုးကို ကိုကာကိုလာနဲ့ပေါင်းလိုက်ခြင်းက ကိုကာကိုလာရဲ့ ချိုမြိန်တဲ့အရသာတွေ ဝက်သားတွေကို စိမ့်ဝင်သွားစေပြီး ပိုပြီးလည်း နူးလွယ်စေပါတယ်။ ပြုလုပ်နည်းကို အောက်မှာဖော်ပြထားပါတယ်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

Screenshot-2018-3-13 (7) Crock Pot Coca Cola Baby Back Ribs - YouTube(1).png 

ဝက်နံရိုး (Baby Ribs) တစ်တွဲ၊ ကိုကာကိုလာ (၁) ဘူး၊ ဆားအနည်းငယ်၊ ငရုပ်ကောင်းမှုန့်အနည်းငယ်၊ ဘာဘီကျူးဆော့စ် (၁) ဘူး တို့ကို လိုအပ်ပါတယ်။

ပြုလုပ်နည်း

 

ဝက်နံရိုး (၇) ချောင်းခန့်ပါတဲ့ နံရိုးတစ်တွဲကို ရေစင်အောင်ဆေးပေးလိုက်ပါ။ ပြီးရင် ဆားနဲ့ငရုပ်ကောင်းမှုန့်ကို ထက်အောက် နှံ့စပ်အောင် ဖြူးပေးလိုက်ပါ။ ပြီးရင်တော့ (၂) မိနစ်လောက် နှပ်ထားပေးလိုက်ပါ။

Screenshot-2018-3-13 (7) Crock Pot Coca Cola Baby Back Ribs - YouTube(2).png

Slow Cooker (ပေါင်းအိုး) တစ်လုံးထဲကို ဝက်နံရိုးတွဲကို ခွေထည့်လိုက်ပါ။ ပြီးရင် ပေါင်းအိုးထဲကို ကိုကာကိုလာတစ်ဘူး လောင်းထည့်လိုက်ပါ။ အဖုံးပိတ်ပြီးရင် တစ်နာရီခန့် ဆက်တင်ချိန်ပြီး ပေါင်းထားပေးလိုက်ပါ။

Screenshot-2018-3-13 (7) Crock Pot Coca Cola Baby Back Ribs - YouTube.png 

တစ်နာရီပြည့်ရင်တော့ ဝက်နံရိုးကို ညှပ်နဲ့ယူထုတ်ပြီး ပန်းကန်ပြားတစ်ချပ်ထဲ ထည့်လိုက်ပါ။ ပြီးရင် ဝက်နံရိုးပေါင်းကို ဘာဘီကျူဆော့စ်နဲ့ သုတ်ပေးလိုက်ပါ။ ပြီးရင်တော့ နံရိုးတစ်ချောင်းချင်းစီကို ဓားထက်ထက်နဲ့ လှီးထုတ်ပြီး အသင့်စားရုံ ပြင်ဆင်ထားလိုက်ပါ။ ဒါဆိုရင် ဘီယာအေးအေးလေးနဲ့ တွဲဖက်လို့ လိုက်ဖက်မဲ့ ကိုကာကိုလာဝက်နံရိုးပေါင်းလေးကို ရရှိသွားပါပြီ။ ချိုချဉ်စပ်အရသာနဲ့ စားလို့ကောင်းတဲ့ ဝက်နံရိုးလေးကို စိတ်တိုင်းကျ သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။

Source: Shared Food

[Zawgyi Version]

ညေနပိုင္းမွာ ဘီယာေအးေအးေလး တစ္လံုးနဲ႔ ျမည္းဖို႔အတြက္ အာလူးေၾကာ္ေတြ၊ ကန္စြန္းပလိန္းေတြ၊ ငါးမုန္႔ေၾကာ္ေတြကို ညည္းေငြ႕လာၿပီဆိုရင္ အျမည္းလုပ္လို႔ေကာင္းတဲ့ စားစရာေလး တစ္ခုနဲ႔ မိတ္ဆက္ေပးပါရေစ။ အဲဒါကေတာ့ ကိုကာကိုလာ ဝက္နံ႐ိုးေပါင္းပါပဲ။

နာမည္ဆန္းသလို အရသာကလည္း တကယ္ထူးျခားပါတယ္။ ျပဳလုပ္ရတဲ့အဆင့္ေတြကလည္း တကယ္ကို လြယ္ကူ႐ိုး႐ွင္းလွပါတယ္။ ႏူးေအာင္ျပဳတ္ဖို႔ ခက္တဲ့ ဝက္နံ႐ိုးကို ကိုကာကိုလာနဲ႔ေပါင္းလိုက္ျခင္းက ကိုကာကိုလာရဲ႕ ခ်ိဳၿမိန္တဲ့အရသာေတြ ဝက္သားေတြကို စိမ့္ဝင္သြားေစၿပီး ပိုၿပီးလည္း ႏူးလြယ္ေစပါတယ္။ ျပဳလုပ္နည္းကုိ ေအာက္မွာေဖာ္ျပထားပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

Screenshot-2018-3-13 (7) Crock Pot Coca Cola Baby Back Ribs - YouTube(1).png 

ဝက္နံ႐ိုး (Baby Ribs) တစ္တြဲ၊ ကိုကာကိုလာ (၁) ဘူး၊ ဆားအနည္းငယ္၊ င႐ုပ္ေကာင္းမႈန္႔အနည္းငယ္၊ ဘာဘီက်ဴးေဆာ့စ္ (၁) ဘူး တို႔ကို လိုအပ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

 

ဝက္နံ႐ိုး (၇) ေခ်ာင္းခန္႔ပါတဲ့ နံ႐ိုးတစ္တြဲကို ေရစင္ေအာင္ေဆးေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ဆားနဲ႔င႐ုပ္ေကာင္းမႈန္႔ကို ထက္ေအာက္ ႏွံ႔စပ္ေအာင္ ျဖဴးေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ (၂) မိနစ္ေလာက္ ႏွပ္ထားေပးလိုက္ပါ။

Slow Cooker (ေပါင္းအိုး) တစ္လံုးထဲကို ဝက္နံ႐ိုးတြဲကို ေခြထည့္လိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ေပါင္းအိုးထဲကို ကိုကာကိုလာတစ္ဘူး ေလာင္းထည့္လိုက္ပါ။ အဖံုးပိတ္ၿပီးရင္ တစ္နာရီခန္႔ ဆက္တင္ခ်ိန္ၿပီး ေပါင္းထားေပးလိုက္ပါ။

တစ္နာရီျပည့္ရင္ေတာ့ ဝက္နံ႐ိုးကို ညွပ္နဲ႔ယူထုတ္ၿပီး ပန္းကန္ျပားတစ္ခ်ပ္ထဲ ထည့္လိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ဝက္နံ႐ိုးေပါင္းကို ဘာဘီက်ဴေဆာ့စ္နဲ႔ သုတ္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ နံ႐ိုးတစ္ေခ်ာင္းခ်င္းစီကို ဓားထက္ထက္နဲ႔ လွီးထုတ္ၿပီး အသင့္စား႐ံု ျပင္ဆင္ထားလိုက္ပါ။ ဒါဆိုရင္ ဘီယာေအးေအးေလးနဲ႔ တြဲဖက္လို႔ လိုက္ဖက္မဲ့ ကိုကာကိုလာဝက္နံ႐ိုးေပါင္းေလးကို ရ႐ွိသြားပါၿပီ။ ခ်ိဳခ်ဥ္စပ္အရသာနဲ႔ စားလို႔ေကာင္းတဲ့ ဝက္နံ႐ိုးေလးကို စိတ္တိုင္းက် သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

Source: Shared Food


ဆက်စပ်သတင်းများ


Newsletter
Don't Miss The Best Of Duwun

See stories of the future in your inbox each morning.

News
Entertainment
Sports
Women
Lifestyle
Tech

Copyright © 2018 Duwun.

Privacy Policy | About Us | Jobs