• Food & Recipe
    အိန္ဒိယစတိုင်လ် ပုစွန်အုန်းနို့ဟင်း
Thiha Htun
[Unicode Version]

ဒီနေ့မှာတော့ ပုစွန်ချစ်သူတွေအတွက် ပုစွန်ဟင်းချက်နည်းကောင်းလေး တစ်ခုကို ဖော်ပြပေးလိုက်ပါတယ်။ အဲဒါကတော့ အိန္ဒိယစတိုင်လ် ပုစွန်အုန်းနို့ဟင်းပါပဲ။ ပုစွန်အရသာ ချိုချိုလေးကြားမှာ အုန်းနို့အရသာ စိမ့်စိမ့်လေးနဲ့ မွှေးမွှေးလေး ရောယှက်နေပြီး ထမင်းပူပူလေးနဲ့ တွဲစားလိုက်ရရင်တော့ လိုက်ပွဲတောင် လောက်မှာမဟုတ်ပါဘူးနော်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

Goan-Prawn-Curry-with-Coconut-Ambot-Tik-3.jpg 

ပုစွန်ဆိတ် အကောင်ခပ်ကြီးကြီး အကောင် (၂၀) ခန့်၊ ငရုပ်သီးခြောက် (၁၀) တောင့်၊ ကြက်သွန်ဖြူ (၆) တောင့်၊ ငရုပ်ကောင်းစေ့ လက်ဖက်ရည်ဇွန်း (၁) ဇွန်း၊ နံနံပင်စေ့ (၁) ဇွန်း၊ ဇီရာစေ့ (၁) ဇွန်း၊ မန်ကျည်းသီးမှည့်အနှစ် လက်တစ်ဆုပ်စာခန့်၊ နနွင်းမှုန့် (၁) ဇွန်း၊ အုန်းသီးမှုန့် (၁/၂) ခွက်၊ အုန်းနို့ (၁) ခွက် တို့ကို လိုအပ်ပါတယ်။ ဟင်းအနှစ်အတွက်ကတော့ စားအုန်းဆီ စားပွဲတင်ဇွန်း (၂) ဇွန်း၊ ဂျင်းထောင်း (၁) ဇွန်း၊ ကြက်သွန်နီ (၁/၂) ခွက်၊ ခရမ်းချဉ်သီးအနှစ် (၁/၂) ခွက်၊ ဆားအနည်းငယ်၊ ဟင်းမွှေးရွက် (၈) ရွက်ခန့်တို့ကို လိုအပ်ပါတယ်။

ပြုလုပ်နည်း

Goan-Prawn-Curry-with-Coconut-Ambot-Tik-1.jpg 

တကယ်လို့ လတ်လတ်ဆတ်ဆတ် ပုစွန်ကိုသုံးတယ်ဆိုရင် အကြေးခွံခွာ၊ ခေါင်းဖြတ်ပြီး ရေနဲ့စင်ကြယ်အောင် ဆေးကြောပေးလိုက်ပါ။ ဒါမှမဟုတ် ရယ်ဒီမိတ်ပုစွန်ကို သုံးတယ်ဆိုရင်တော့ ရေထဲမှာ (၁၅) မိနစ်ခန့်စိမ်ပြီး ရေခဲရိုက်သား အခြေအနေကနေ စားလို့အဆင်ပြေတဲ့အထိ ပြုလုပ်ပေးလိုက်ပါ။

ငရုပ်သီးခြောက် (၁၀) တောင့်၊ ကြက်သွန်ဖြူ (၆) တောင့်၊ ငရုပ်ကောင်းစေ့ လက်ဖက်ရည်ဇွန်း (၁) ဇွန်း၊ နံနံပင်စေ့ (၁) ဇွန်း၊ ဇီရာစေ့ (၁) ဇွန်း၊ မန်ကျည်းသီးမှည့်အနှစ် လက်တစ်ဆုပ်စာခန့်၊ နနွင်းမှုန့် (၁) ဇွန်း၊ အုန်းသီးမှုန့် (၁/၂) ခွက်၊ အုန်းနို့ (၁) ခွက်တို့ကို မွှေစက် (Blender) ထဲမှာ ထည့်မွှေပြီး ချောမွေ့တဲ့အနှစ်လေး ရသည်အထိ မွှေပေးလိုက်ပါ။ ပြီးရင် ဘေးခဏဖယ်ထားပေးလိုက်ပါ။

Goan-Prawn-Curry-with-Coconut-Ambot-Tik-2.jpg 

ဒယ်အိုးပြားတစ်လုံးထဲမှာတော့ စားအုန်းဆီရယ်၊ ဂျင်းနဲ့ကြက်သွန်နီရယ်ကိုထည့်ပြီး ဆီသတ်ပေးလိုက်ပါ။ ကြက်သွန်နီ ဆီသတ်ပြီးပြီဆိုရင် ခရမ်းချဉ်သီးအနှစ်ကိုထည့်ပြီး (၅) မိနစ်ခန့် ချက်ပြုတ်ပေးလိုက်ပါ။ ပြီးရင် ခုနက မွှေစက်ထဲထည့်မွှေထားတဲ့ ဟင်းအနှစ်ကို ဒယ်အိုးထဲထည့်ပေးလိုက်ပါ။ ဆားလိုအပ်သလောက်ထည့်ပြီး သစ်သားယောက်မနဲ့ မွှေပေးလိုက်ပါ။ ပြီးရင် မီးအပူချိန်ကိုလျှော့ပြီး (၁၀) မိနစ်ခန့် ချက်ပြုတ်ပေးလိုက်ပါ။

(၁၀) မိနစ်ပြည့်ရင်တော့ ပုစွန်ဆိတ်လေးတွေကို ဟင်းအိုးထဲထည့်ပြီး (၈) မိနစ်ခန့် ချက်ပြုတ်ပေးလိုက်ပါ။ ပြီးရင် အပေါ်ကနေ ဟင်းမွှေးရွက်နည်းနည်း အုပ်ပေးလိုက်ပါ။ ပြီးရင်တော့ ထမင်းပူပူအပေါ်ကနေ ပုစွန်ဟင်းလေးဆမ်းပြီး အရသာရှိရှိ သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီနော်။

Source: Myfoodstory

[Zawgyi Version]

ဒီေန႔မွာေတာ့ ပုစြန္ခ်စ္သူေတြအတြက္ ပုစြန္ဟင္းခ်က္နည္းေကာင္းေလး တစ္ခုကို ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္။ အဲဒါကေတာ့ အိႏၵိယစတိုင္လ္ ပုစြန္အုန္းႏို႔ဟင္းပါပဲ။ ပုစြန္အရသာ ခ်ိဳခ်ိဳေလးၾကားမွာ အုန္းႏို႔အရသာ စိမ့္စိမ့္ေလးနဲ႔ ေမႊးေမႊးေလး ေရာယွက္ေနၿပီး ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ တြဲစားလိုက္ရရင္ေတာ့ လိုက္ပြဲေတာင္ ေလာက္မွာမဟုတ္ပါဘူးေနာ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

Goan-Prawn-Curry-with-Coconut-Ambot-Tik-3.jpg 

ပုစြန္ဆိတ္ အေကာင္ခပ္ႀကီးႀကီး အေကာင္ (၂၀) ခန္႔၊ င႐ုပ္သီးေျခာက္ (၁၀) ေတာင့္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ (၆) ေတာင့္၊ င႐ုပ္ေကာင္းေစ့ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၁) ဇြန္း၊ နံနံပင္ေစ့ (၁) ဇြန္း၊ ဇီရာေစ့ (၁) ဇြန္း၊ မန္က်ည္းသီးမွည့္အႏွစ္ လက္တစ္ဆုပ္စာခန္႔၊ နႏြင္းမႈန္႔ (၁) ဇြန္း၊ အုန္းသီးမႈန္႔ (၁/၂) ခြက္၊ အုန္းႏို႔ (၁) ခြက္ တို႔ကို လိုအပ္ပါတယ္။ ဟင္းအႏွစ္အတြက္ကေတာ့ စားအုန္းဆီ စားပြဲတင္ဇြန္း (၂) ဇြန္း၊ ဂ်င္းေထာင္း (၁) ဇြန္း၊ ၾကက္သြန္နီ (၁/၂) ခြက္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္ (၁/၂) ခြက္၊ ဆားအနည္းငယ္၊ ဟင္းေမႊး႐ြက္ (၈) ႐ြက္ခန္႔တို႔ကို လိုအပ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

Goan-Prawn-Curry-with-Coconut-Ambot-Tik-1.jpg 

တကယ္လို႔ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ ပုစြန္ကိုသံုးတယ္ဆိုရင္ အေၾကးခြံခြာ၊ ေခါင္းျဖတ္ၿပီး ေရနဲ႔စင္ၾကယ္ေအာင္ ေဆးေၾကာေပးလိုက္ပါ။ ဒါမွမဟုတ္ ရယ္ဒီမိတ္ပုစြန္ကို သံုးတယ္ဆိုရင္ေတာ့ ေရထဲမွာ (၁၅) မိနစ္ခန္႔စိမ္ၿပီး ေရခဲ႐ိုက္သား အေျခအေနကေန စားလို႔အဆင္ေျပတဲ့အထိ ျပဳလုပ္ေပးလိုက္ပါ။

င႐ုပ္သီးေျခာက္ (၁၀) ေတာင့္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ (၆) ေတာင့္၊ င႐ုပ္ေကာင္းေစ့ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၁) ဇြန္း၊ နံနံပင္ေစ့ (၁) ဇြန္း၊ ဇီရာေစ့ (၁) ဇြန္း၊ မန္က်ည္းသီးမွည့္အႏွစ္ လက္တစ္ဆုပ္စာခန္႔၊ နႏြင္းမႈန္႔ (၁) ဇြန္း၊ အုန္းသီးမႈန္႔ (၁/၂) ခြက္၊ အုန္းႏို႔ (၁) ခြက္တို႔ကို ေမႊစက္ (Blender) ထဲမွာ ထည့္ေမႊၿပီး ေခ်ာေမြ႕တဲ့အႏွစ္ေလး ရသည္အထိ ေမႊေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ေဘးခဏဖယ္ထားေပးလိုက္ပါ။

ဒယ္အိုးျပားတစ္လံုးထဲမွာေတာ့ စားအုန္းဆီရယ္၊ ဂ်င္းနဲ႔ၾကက္သြန္နီရယ္ကိုထည့္ၿပီး ဆီသတ္ေပးလိုက္ပါ။ ၾကက္သြန္နီ ဆီသတ္ၿပီးၿပီဆိုရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္ကိုထည့္ၿပီး (၅) မိနစ္ခန္႔ ခ်က္ျပဳတ္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ခုနက ေမႊစက္ထဲထည့္ေမႊထားတဲ့ ဟင္းအႏွစ္ကို ဒယ္အိုးထဲထည့္ေပးလိုက္ပါ။ ဆားလိုအပ္သေလာက္ထည့္ၿပီး သစ္သားေယာက္မနဲ႔ ေမႊေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ မီးအပူခ်ိန္ကိုေလွ်ာ့ၿပီး (၁၀) မိနစ္ခန္႔ ခ်က္ျပဳတ္ေပးလိုက္ပါ။

(၁၀) မိနစ္ျပည့္ရင္ေတာ့ ပုစြန္ဆိတ္ေလးေတြကို ဟင္းအိုးထဲထည့္ၿပီး (၈) မိနစ္ခန္႔ ခ်က္ျပဳတ္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ အေပၚကေန ဟင္းေမႊး႐ြက္နည္းနည္း အုပ္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ ထမင္းပူပူအေပၚကေန ပုစြန္ဟင္းေလးဆမ္းၿပီး အရသာ႐ွိ႐ွိ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီေနာ္။

Source: Myfoodstory


ဆက်စပ်သတင်းများ


Newsletter
Don't Miss The Best Of Duwun

See stories of the future in your inbox each morning.

News
Entertainment
Sports
Women
Lifestyle
Tech

Copyright © 2018 Duwun.

Privacy Policy | About Us | Jobs