• Food & Recipe
    အမေရိကန် ကြက်ဥဝက်ပေါင်ခြောက်မုန့်
Thiha Htun
[Unicode Version]

ဒီနေ့မှာတော့ အမေရိကန်အစားအစာလေးတစ်မျိုးနဲ့ မိတ်ဆက်ပေးပါရစေ။ အမေရိကန်နိုင်ငံ၊ ဒန်ဗာမြို့က နယ်ခံအစားအစာ တစ်မျိုးဖြစ်ပြီး စားလို့အရမ်းကောင်းတဲ့ အစားအစာလေး တစ်မျိုးပါ။ အဲဒါကတော့ ကြက်ဥဝက်ပေါင်ခြောက်မုန့်လေးပါပဲ။ မုန့်ဖို (Oven) တစ်လုံးရှိတာနဲ့ ချက်ပြုတ်နိုင်ပြီး ပူပူနွေးနွေးလေးကို ဆော့စ်လေးနဲ့ တို့စားရင် အရမ်းကောင်းပါတယ်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

Baked-Denver-Omelet-Breakfast-Casserole-1.jpg 

ထောပတ် (၁) ဇွန်း၊ သံလွင်ဆီ (၁) ဇွန်း၊ ကြက်သွန်ဖြူထောင်း (၁/၂) ဇွန်း၊ ဂျင်းမှုန့် (၁) ဇွန်း၊ မှို (၈) ပွင့်ခန့်၊ အနီရောင် ငရုပ်ပွသီး (၁) လုံး၊ အစိမ်းရောင် ငရုပ်ပွသီး (၁) လုံး၊ ကြက်သွန်နီ (၁) လုံး၊ ဝက်ပေါင်ခြောက် (၅) ချပ်ခန့်၊ ဆားအနည်းငယ်၊ ငရုပ်ကောင်းမှုန့် အနည်းငယ်၊ ကြက်ဥ (၈) လုံး၊ Sriracha ဆော့စ် စားပွဲတင်ဇွန်း (၁) ဇွန်း တို့ကို လိုအပ်ပါတယ်။

ပြုလုပ်နည်း

Baked-Denver-Omelet-Breakfast-Casserole-2.jpg 

Oven (မုန့်ဖို) ကို ၂၀၀ ဒီဂရီဆဲလ်စီးယပ်စ် အပူချိန်မှာ ကြိုတင်အပူပေးလိုက်ပါ။ ထောပတ်နဲ့ သံလွင်ဆီကို ဒယ်အိုးပြားတစ်လုံးထဲမှာ အပူပေးလိုက်ပြီး ဂျင်းနဲ့ ကြက်သွန်ဖြူကို ဆီသတ်ပေးလိုက်ပါ။ တစ်မိနစ်လောက်ကြာရင်တော့ အတုံးလေးတွေလှီးထားတဲ့ မှိုဖတ်လေးတွေကို ထည့်ပေးလိုက်ပြီး (၃) (၄) မိနစ်ခန့် မွှေကြော်ကြော်ပေးလိုက်ပါ။

ပြီးရင် လက်မဝက်အရွယ် အတုံးလေးတွေဖြစ်အောင် လှီးထားတဲ့ ငရုပ်ပွသီးတွေနဲ့ ကြက်သွန်နီတွေကို ထည့်ပြီး (၃) မိနစ်ခန့် ကြော်ပေးလိုက်ပါ။ ပြီးရင် ဆားနဲ့ ငရုပ်ကောင်းမှုန့်ထည့်ပြီး နောက်ထပ် (၂) မိနစ်ခန့် မွှေကြော်ကြော်ပေးလိုက်ပါ။  (၂) မိနစ်ပြည့်ရင်တော့ ပါးပါးလှီးထားတဲ့ ဝက်ပေါင်ခြောက်ပြားတွေကိုပါ ထည့်ပြီးကြော်ပေးလိုက်ပါ။

Baked-Denver-Omelet-Breakfast-Casserole-3.jpg 

ပန်းကန်လုံး နောက်တစ်လုံးထဲမှာတော့ ကြက်ဥ (၈) လုံးကို ခလောက်ထားတာရယ်၊ Sriracha ဆော့စ် စားပွဲတင်ဇွန်း (၁) ဇွန်းရယ်၊ ဆားနဲ့ ငရုပ်ကောင်းမှုန့်ရယ်ကို ရောသမမွှေပေးလိုက်ပြီး ဘေးခနဖယ်ထားလိုက်ပါ။

Baked-Denver-Omelet-Breakfast-Casserole-4.jpg

မုန့်ဖုတ်လင်ပန်းတစ်လုံးကို ဆီပါးပါးလေး သုတ်ထားပေးထားလိုက်ပါ။ ပြီးရင် ဟင်းသီးဟင်းရွက်နဲ့ ဝက်ပေါင်ခြောက်အရောကို မုန့်ဖုတ်လင်ပန်းထဲ လောင်းထည့်ပေးလိုက်ပါ။ ပြီးမှ သူ့အပေါ်က ကြက်ဥအနှစ်ကို လောင်းထည့်ပေးလိုက်ပါ။ ချိစ်လေးနည်းနည်း အပေါ်က ထပ်ဖြူးချင် ဖြူးလိုက်ပါဦး။ ပြီးတာနဲ့ မုန့်ဖုတ်မီးဖို (oven) ထဲထည့်ပြီး မိနစ် (၃၀) ခန့် မီးဖုတ်ပေးလိုက်ပါ။ အပေါ်ယံသားလေး ရွှေအိုရောင်သမ်းသွားပြီဆိုရင် အမေရိကန် ကြက်ဥဝက်ပေါင်ခြောက်မုန့်လေး ရရှိပါပြီ။ လေးထောင့်တုံးပုံစံ လှီးဖြတ်ပြီးရင် စိတ်တိုင်းကျသုံးဆောင်နိုင်ပါပြီနော်။

Source: Myfoodstory

[Zawgyi Version]

ဒီေန႔မွာေတာ့ အေမရိကန္အစားအစာေလးတစ္မ်ိဳးနဲ႔ မိတ္ဆက္ေပးပါရေစ။ အေမရိကန္ႏိုင္ငံ၊ ဒန္ဗာၿမိဳ႕က နယ္ခံအစားအစာ တစ္မ်ိဳးျဖစ္ၿပီး စားလို႔အရမ္းေကာင္းတဲ့ အစားအစာေလး တစ္မ်ိဳးပါ။ အဲဒါကေတာ့ ၾကက္ဥဝက္ေပါင္ေျခာက္မုန္႔ေလးပါပဲ။ မုန္႔ဖို (Oven) တစ္လံုး႐ွိတာနဲ႔ ခ်က္ျပဳတ္ႏိုင္ၿပီး ပူပူေႏြးေႏြးေလးကို ေဆာ့စ္ေလးနဲ႔ တို႔စားရင္ အရမ္းေကာင္းပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

 

ေထာပတ္ (၁) ဇြန္း၊ သံလြင္ဆီ (၁) ဇြန္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္း (၁/၂) ဇြန္း၊ ဂ်င္းမႈန္႔ (၁) ဇြန္း၊ မႈိ (၈) ပြင့္ခန္႔၊ အနီေရာင္ င႐ုပ္ပြသီး (၁) လံုး၊ အစိမ္းေရာင္ င႐ုပ္ပြသီး (၁) လံုး၊ ၾကက္သြန္နီ (၁) လံုး၊ ဝက္ေပါင္ေျခာက္ (၅) ခ်ပ္ခန္႔၊ ဆားအနည္းငယ္၊ င႐ုပ္ေကာင္းမႈန္႔ အနည္းငယ္၊ ၾကက္ဥ (၈) လံုး၊ Sriracha ေဆာ့စ္ စားပြဲတင္ဇြန္း (၁) ဇြန္း တို႔ကို လိုအပ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

 

Oven (မုန္႔ဖို) ကို ၂၀၀ ဒီဂရီဆဲလ္စီးယပ္စ္ အပူခ်ိန္မွာ ႀကိဳတင္အပူေပးလိုက္ပါ။ ေထာပတ္နဲ႔ သံလြင္ဆီကို ဒယ္အိုးျပားတစ္လံုးထဲမွာ အပူေပးလိုက္ၿပီး ဂ်င္းနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ဆီသတ္ေပးလိုက္ပါ။ တစ္မိနစ္ေလာက္ၾကာရင္ေတာ့ အတံုးေလးေတြလွီးထားတဲ့ မိႈဖတ္ေလးေတြကို ထည့္ေပးလိုက္ၿပီး (၃) (၄) မိနစ္ခန္႔ ေမႊေၾကာ္ေၾကာ္ေပးလိုက္ပါ။

ၿပီးရင္ လက္မဝက္အ႐ြယ္ အတံုးေလးေတြျဖစ္ေအာင္ လွီးထားတဲ့ င႐ုပ္ပြသီးေတြနဲ႔ ၾကက္သြန္နီေတြကို ထည့္ၿပီး (၃) မိနစ္ခန္႔ ေၾကာ္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ဆားနဲ႔ င႐ုပ္ေကာင္းမႈန္႔ထည့္ၿပီး ေနာက္ထပ္ (၂) မိနစ္ခန္႔ ေမႊေၾကာ္ေၾကာ္ေပးလိုက္ပါ။  (၂) မိနစ္ျပည့္ရင္ေတာ့ ပါးပါးလွီးထားတဲ့ ဝက္ေပါင္ေျခာက္ျပားေတြကိုပါ ထည့္ၿပီးေၾကာ္ေပးလိုက္ပါ။

 

ပန္းကန္လံုး ေနာက္တစ္လံုးထဲမွာေတာ့ ၾကက္ဥ (၈) လံုးကို ခေလာက္ထားတာရယ္၊ Sriracha ေဆာ့စ္ စားပြဲတင္ဇြန္း (၁) ဇြန္းရယ္၊ ဆားနဲ႔ င႐ုပ္ေကာင္းမႈန္႔ရယ္ကုိ ေရာသမေမႊေပးလိုက္ၿပီး ေဘးခနဖယ္ထားလိုက္ပါ။

မုန္႔ဖုတ္လင္ပန္းတစ္လံုးကို ဆီပါးပါးေလး သုတ္ထားေပးထားလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ဟင္းသီးဟင္း႐ြက္နဲ႔ ဝက္ေပါင္ေျခာက္အေရာကို မုန္႔ဖုတ္လင္ပန္းထဲ ေလာင္းထည့္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးမွ သူ႔အေပၚက ၾကက္ဥအႏွစ္ကို ေလာင္းထည့္ေပးလိုက္ပါ။ ခ်ိစ္ေလးနည္းနည္း အေပၚက ထပ္ျဖဴးခ်င္ ျဖဴးလိုက္ပါဦး။ ၿပီးတာနဲ႔ မုန္႔ဖုတ္မီးဖို (oven) ထဲထည့္ၿပီး မိနစ္ (၃၀) ခန္႔ မီးဖုတ္ေပးလိုက္ပါ။ အေပၚယံသားေလး ေ႐ႊအိုေရာင္သမ္းသြားၿပီဆိုရင္ အေမရိကန္ ၾကက္ဥဝက္ေပါင္ေျခာက္မုန္႔ေလး ရ႐ွိပါၿပီ။ ေလးေထာင့္တံုးပံုစံ လွီးျဖတ္ၿပီးရင္ စိတ္တိုင္းက်သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီေနာ္။

Source: Myfoodstory


ဆက်စပ်သတင်းများ


Newsletter
Don't Miss The Best Of Duwun

See stories of the future in your inbox each morning.

News
Entertainment
Sports
Women
Lifestyle
Tech

Copyright © 2018 Duwun.

Privacy Policy | About Us | Jobs