• Food & Recipe
    သင်္ကြန်မှာ ဖရဲဆိုဂျူး ကော့တေးလ်လေး သောက်ကြမယ်
Thiha Htun
[Unicode Version]

ဘာလိုလိုနဲ့ မြန်မာတို့ရဲ့ နှစ်ကူးသင်္ကြန်တောင် နီးလာပြီနော်။ သင်္ကြန်မှာ မဏ္ဍပ်ထိုင်၊ ရေပက်ရတာကို ကြိုက်တဲ့သူတွေရှိသလို အပေါင်းအသင်းတွေနဲ့ တစ်အိမ်အိမ်မှာစုပြီး နားအေးပါးအေး မုန့်လုပ်စားရတာကို နှစ်သက်သူတွေလည်း ရှိပါတယ်။ သင်္ကြန်ရုံးပိတ်ရက်မှာ အေးအေးလူလူ သောက်စားချင်သူတွေအတွက် ဘော်ဒါတွေနဲ့ စုသောက်လို့ကောင်းတဲ့ ကော့တေးလ်လေး တစ်မျိုးနဲ့ မိတ်ဆက်ပေးပါရစေ။ အဲဒါကတော့ ဖရဲဆိုဂျူး ကော့တေးလ်လေးပါပဲ။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

sojuwatermelon_cocktail-590x355.jpg 

ဖရဲဆိုဂျူး ကော့တေးလ် ပြုလုပ်ဖို့အတွက် အစေ့လွတ်ဖရဲသီး အသေး (၂) လုံး (ဖရဲသီး လုံးလုံးလေး ဖြစ်ဖို့လို)၊ ဆိုဂျူး (၂) လုံး၊ ရေသန့် ရေခဲတုံး (၂) ခွက်တို့ကို လိုအပ်ပါတယ်။

ပြုလုပ်နည်း

watermelon_lid-590x419.jpg 

အရင်ဆုံး ဖရဲသီးထိပ်ပိုင်းကို ဖြတ်တောက်ပေးလိုက်ပါ။ (ပုံမှန်လှီးနေကျလို အလည်က ထက်ခြမ်းမခြမ်းဘဲ ထိပ်ဖျားနေရာလေးကို ပုံပါအတိုင်း လှီးဖြတ်ပေးရမှာပါ။) ပြီးရင်တော့ ဇွန်းရှည်တစ်ချောင်းနဲ့ ဖရဲသီးအသားတွေကို ကော်ထုတ်ပြီး မွှေစက် (blender) ထဲကို ထည့်ပေးလိုက်ပါ။ ဖရဲသီး (၂) လုံး စလုံးကို အသားတွေခပ်ထုတ်ပြီး ဖရဲသီးအခွံခွက်လေးတွေပဲ ကျန်အောင် လုပ်ပေးလိုက်ပါ။

 sojuwatermelon-590x428.jpg

ဖရဲသီးအသားတွေ အပြည့်ထည့်ထားတဲ့ မွှေစက် (blender) ကို တစ်မိနစ်ခန့် မွှေပေးလိုက်ပါ။ ပြီးရင် ဇလုံတစ်လုံးပေါ်မှာ ဇကာတစ်လုံးခံပြီး ဖရဲသီးဖျော်ရည်ကို အနှစ်နဲ့ အရည်ခွဲခြားပေးလိုက်ပါ။ ဖရဲသီးအနှစ်တွေ အပေါ်ကနေ ဇွန်းဖင်နဲ့ဖိဖိပေးလိုက်ပါဦး။ ပြီးရင်တော့ ဇကာထဲမှာ ကျန်ခဲ့တဲ့အနှစ်တွေကို လွှင့်ပစ်လိုက်ပါ။ နောက်ပြီးတော့ ဖရဲသီးဖျော်ရည်ပေါ်မှာ ဝေ့တက်နေတဲ့ အမြှုပ်တွေကိုလည်း ဇွန်းနဲ့ခပ်ထုတ်၊ ဖယ်ရှားပေးလိုက်ပါ။

sojuwatermelon_1-590x432.jpg 

ရေခရားအကြီးတစ်လုံးထဲမှာ ရလာတဲ့ ဖရဲသီးဖျော်ရည်ကို ထည့်လိုက်ပါ။ ပြီးရင် ဆိုဂျူး (၂) လုံးကိုလည်း ရောထည့်လိုက်ပါ။ ပြီးရင် ဇွန်းရှည်တစ်ချောင်းနဲ့ သမအောင် မွှေပေးလိုက်ပါ။ ပြီးရင်တော့ ခုနကဖယ်ထားခဲ့တဲ့ ဖရဲသီးအခွံထဲကို ပြောင်းထည့်ပြီး ပိုက်လေးတပ်ပေးလိုက်ပါ။ ဒါဆိုရင်တော့ သင်္ကြန်မှာ အေးအေးလူလူသောက်ရင်း chill ဖို့ ဖရဲဆိုဂျူကော့တေးလ်လေးကို ရရှိပါပြီနော်။

Source: Maangchi

[Zawgyi Version]

ဘာလိုလိုနဲ႔ ျမန္မာတို႔ရဲ႕ ႏွစ္ကူးသၾကၤန္ေတာင္ နီးလာၿပီေနာ္။ သၾကၤန္မွာ မ႑ပ္ထိုင္၊ ေရပက္ရတာကို ႀကိဳက္တဲ့သူေတြ႐ွိသလို အေပါင္းအသင္းေတြနဲ႔ တစ္အိမ္အိမ္မွာစုၿပီး နားေအးပါးေအး မုန္႔လုပ္စားရတာကို ႏွစ္သက္သူေတြလည္း ႐ွိပါတယ္။ သၾကၤန္႐ံုးပိတ္ရက္မွာ ေအးေအးလူလူ ေသာက္စားခ်င္သူေတြအတြက္ ေဘာ္ဒါေတြနဲ႔ စုေသာက္လို႔ေကာင္းတဲ့ ေကာ့ေတးလ္ေလး တစ္မ်ိဳးနဲ႔ မိတ္ဆက္ေပးပါရေစ။ အဲဒါကေတာ့ ဖရဲဆိုဂ်ဴး ေကာ့ေတးလ္ေလးပါပဲ။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

 

ဖရဲဆိုဂ်ဴး ေကာ့ေတးလ္ ျပဳလုပ္ဖို႔အတြက္ အေစ့လြတ္ဖရဲသီး အေသး (၂) လံုး (ဖရဲသီး လံုးလံုးေလး ျဖစ္ဖို႔လို)၊ ဆုိဂ်ဴး (၂) လံုး၊ ေရသန္႔ ေရခဲတံုး (၂) ခြက္တို႔ကို လိုအပ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

 

အရင္ဆံုး ဖရဲသီးထိပ္ပိုင္းကို ျဖတ္ေတာက္ေပးလိုက္ပါ။ (ပံုမွန္လွီးေနက်လို အလည္က ထက္ျခမ္းမျခမ္းဘဲ ထိပ္ဖ်ားေနရာေလးကို ပံုပါအတိုင္း လွီးျဖတ္ေပးရမွာပါ။) ၿပီးရင္ေတာ့ ဇြန္း႐ွည္တစ္ေခ်ာင္းနဲ႔ ဖရဲသီးအသားေတြကို ေကာ္ထုတ္ၿပီး ေမႊစက္ (blender) ထဲကို ထည့္ေပးလိုက္ပါ။ ဖရဲသီး (၂) လံုး စလံုးကို အသားေတြခပ္ထုတ္ၿပီး ဖရဲသီးအခြံခြက္ေလးေတြပဲ က်န္ေအာင္ လုပ္ေပးလိုက္ပါ။

 

ဖရဲသီးအသားေတြ အျပည့္ထည့္ထားတဲ့ ေမႊစက္ (blender) ကို တစ္မိနစ္ခန္႔ ေမႊေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ဇလံုတစ္လံုးေပၚမွာ ဇကာတစ္လံုးခံၿပီး ဖရဲသီးေဖ်ာ္ရည္ကို အႏွစ္နဲ႔ အရည္ခြဲျခားေပးလိုက္ပါ။ ဖရဲသီးအႏွစ္ေတြ အေပၚကေန ဇြန္းဖင္နဲ႔ဖိဖိေပးလိုက္ပါဦး။ ၿပီးရင္ေတာ့ ဇကာထဲမွာ က်န္ခဲ့တဲ့အႏွစ္ေတြကို လႊင့္ပစ္လိုက္ပါ။ ေနာက္ၿပီးေတာ့ ဖရဲသီးေဖ်ာ္ရည္ေပၚမွာ ေဝ့တက္ေနတဲ့ အျမွဳပ္ေတြကိုလည္း ဇြန္းနဲ႔ခပ္ထုတ္၊ ဖယ္႐ွားေပးလိုက္ပါ။

 

ေရခရားအႀကီးတစ္လံုးထဲမွာ ရလာတဲ့ ဖရဲသီးေဖ်ာ္ရည္ကို ထည့္လိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ဆိုဂ်ဴး (၂) လံုးကိုလည္း ေရာထည့္လိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ဇြန္း႐ွည္တစ္ေခ်ာင္းနဲ႔ သမေအာင္ ေမႊေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ ခုနကဖယ္ထားခဲ့တဲ့ ဖရဲသီးအခံြထဲကို ေျပာင္းထည့္ၿပီး ပိုက္ေလးတပ္ေပးလိုက္ပါ။ ဒါဆိုရင္ေတာ့ သၾကၤန္မွာ ေအးေအးလူလူေသာက္ရင္း chill ဖို႔ ဖရဲဆိုဂ်ဴေကာ့ေတးလ္ေလးကို ရ႐ွိပါၿပီေနာ္။

Source: Maangchi


ဆက်စပ်သတင်းများ


Newsletter
Don't Miss The Best Of Duwun

See stories of the future in your inbox each morning.

News
Entertainment
Sports
Women
Lifestyle
Tech

Copyright © 2018 Duwun.

Privacy Policy | About Us | Jobs