• Food & Recipe
    အမေရိကန် ထမင်းကြော် ကြော်စားကြမယ်
Thiha Htun
[Unicode Version]

တရုတ်ထမင်းကြော်၊ ပသျှူးထမင်းကြော်၊ ပဲပြုတ်ထမင်းကြော်တွေ စားရတာ ရိုးလွန်းပါတယ်။ ဒီနေ့ အမေရိကန် ထမင်းကြော် ကြော်စားကြရအောင်။ အမေရိကန်ထမင်းကြော်ကို အလွယ်ကူဆုံး အရိုးရှင်းဆုံး ကြော်စားနိုင်မဲ့ နည်းလမ်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်နော်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

Screenshot-2018-3-14 Yellow Fried Rice(4).png 

အလုံးရှည်ဆန် (၂) ခွက်၊ ရေ (၆၀၀) မီလီလီတာ၊ သကြား (၁) ဇွန်း၊ ဆား (၁) ဇွန်း၊ ကြက်သားမှုန့် (၁) ဇွန်းခွဲ၊ ငရုပ်ကောင်းမှုန့် အနည်းငယ်၊ ဟင်းချက်ဆီ စားပွဲတင်ဇွန်း (၂) ဇွန်း၊ ကြက်ဥအနှစ် (၂) လုံးစာခန့်၊ ဝက်သားကင် (၁၀၀) ဂရမ်၊ ကြက်သွန်နီ (၁/၂) ခွက်၊ ကြက်သွန်မြိတ် (၁) ပင်၊ ရေ စားပွဲတင်ဇွန်း (၂) ဇွန်း၊ ဆီ စားပွဲတင်ဇွန်း (၂) ဇွန်းတို့ကို လိုအပ်ပါတယ်။

ပြုလုပ်ပုံအဆင့်ဆင့်

Screenshot-2018-3-14 Yellow Fried Rice(5).png 

ဇလုံတစ်လုံးထဲမှာ ဆားရယ်၊ သကြားရယ်၊ ငရုပ်ကောင်းမှုန့်ရယ်၊ ကြက်သားမှုန့်ရယ်ကို ရောလိုက်ပါ။ အလုံးရှည်ဆန်ကို ရေနဲ့ (၂) ကြိမ်၊ (၃) ကြိမ်လောက်ဆေးပေးလိုက်ပြီး ဇကာတစ်လုံးထဲမှာ ရေစစ်ပေးလိုက်ပါ။

ဇောက်နက်တဲ့ အိုးထူထူတစ်လုံးထဲမှာ ဆန်ရယ်၊ ဆားရယ်၊ သကြားရယ်၊ ငရုပ်ကောင်းမှုန့်ရယ်၊ ကြက်သားမှုန့်ရယ်၊ ရေရယ်၊ ဟင်းချက်ဆီရယ်၊ ကြက်ဥအနှစ်ရယ်ကို ရောထည့်ပေးလိုက်ပါ။ သစ်သားယောက်မတစ်ချောင်းနဲ့ သမအောင်မွှေပေးလိုက်ပြီး အဖုံးအုပ်ထားပေးလိုက်ပါ။

Screenshot-2018-3-14 Yellow Fried Rice(3).png 

ထမင်းကျက်သည်အထိ မိနစ် (၂၀) ခန့် ရေခမ်းချက် ချက်ပေးလိုက်ပါ။ ပြီးရင် မီးပိတ်ပြီး (၁၀) မိနစ်၊ (၁၅) မိနစ်ခန့် ထပ်ပေါင်းထားပေးလိုက်ပါ။ အဖုံးကိုတော့ မလှပ်ပါနဲ့ဦး။ ပြီးရင်တော့ ခက်ရင်းတစ်ချောင်းနဲ့ ထမင်းကိုဖွပေးလိုက်ပါ။ ပြီးရင်တော့ ဇလုံတစ်လုံးထဲပြောင်းထည့်ပြီး အအေးခံထားပေးလိုက်ပါ။

Screenshot-2018-3-14 Yellow Fried Rice(2).png 

ဝက်သားကင်၊ ကြက်သွန်ဖြူနဲ့ ကြက်သွန်မြိတ်ကို ဓားနဲ့နုတ်နုတ်စင်းပေးလိုက်ပါ။ ပြီးရင် ဒယ်အိုးတစ်လုံးထဲမှာ ပါးပါးလှီးထားတဲ့ ကြက်သွန်နီကိုထည့်ပြီး ဆီသတ်ပေးလိုက်ပါ။ ပြီးရင် ဝက်သားကင်တွေကိုလည်း ဆီကျက်အိုးထဲထည့်ပြီး တစ်မိနစ်ခန့် မွှေပေးလိုက်ပါ။

Screenshot-2018-3-14 Yellow Fried Rice(1).png 

ဒယ်အိုးထဲကို ထမင်းဖြူ (၂၀၀) ဂရမ်ခန့်ထည့်ပြီး medium high အပူချိန်မှာ ထည့်ကြော်ပေးလိုက်ပါ။ ထုံးစံအတိုင်း တောက်လျှောက်မွှေပေးနေဖို့လည်း မမေ့ပါနဲ့ဦး။ ပြီးရင် အပေါ်ကနေ ကြက်သွန်မြိတ်အုပ်ပြီး မွှေပေးလိုက်ပါဦး။ ဒါဆိုရင်တော့ အမေရိကန်ထမင်းကြော်လေးကို ကြော်လို့ပြီးပါပြီ။

Screenshot-2018-3-14 Yellow Fried Rice.png 

ပန်းကန်ပြားတစ်ချပ်ထဲမှာ အမေရိကန်ထမင်းကြော်ကို ပုံပေးလိုက်ပြီးရင်တော့ အသင့်သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီနော်။

Source: Sidechef

[Zawgyi Version]

တ႐ုတ္ထမင္းေၾကာ္၊ ပသွ်ဴးထမင္းေၾကာ္၊ ပဲျပဳတ္ထမင္းေၾကာ္ေတြ စားရတာ ႐ိုးလြန္းပါတယ္။ ဒီေန႔ အေမရိကန္ ထမင္းေၾကာ္ ေၾကာ္စားၾကရေအာင္။ အေမရိကန္ထမင္းေၾကာ္ကို အလြယ္ကူဆံုး အ႐ိုး႐ွင္းဆံုး ေၾကာ္စားႏိုင္မဲ့ နည္းလမ္းေလးကို မွ်ေဝေပးလိုက္ပါတယ္ေနာ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

Screenshot-2018-3-14 Yellow Fried Rice(4).png 

အလံုး႐ွည္ဆန္ (၂) ခြက္၊ ေရ (၆၀၀) မီလီလီတာ၊ သၾကား (၁) ဇြန္း၊ ဆား (၁) ဇြန္း၊ ၾကက္သားမႈန္႔ (၁) ဇြန္းခြဲ၊ င႐ုပ္ေကာင္းမႈန္႔ အနည္းငယ္၊ ဟင္းခ်က္ဆီ စားပြဲတင္ဇြန္း (၂) ဇြန္း၊ ၾကက္ဥအႏွစ္ (၂) လံုးစာခန္႔၊ ဝက္သားကင္ (၁၀၀) ဂရမ္၊ ၾကက္သြန္နီ (၁/၂) ခြက္၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ (၁) ပင္၊ ေရ စားပြဲတင္ဇြန္း (၂) ဇြန္း၊ ဆီ စားပြဲတင္ဇြန္း (၂) ဇြန္းတို႔ကို လိုအပ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္ပံုအဆင့္ဆင့္

Screenshot-2018-3-14 Yellow Fried Rice(5).png 

ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ဆားရယ္၊ သၾကားရယ္၊ င႐ုပ္ေကာင္းမႈန္႔ရယ္၊ ၾကက္သားမႈန္႔ရယ္ကို ေရာလိုက္ပါ။ အလံုး႐ွည္ဆန္ကို ေရနဲ႔ (၂) ႀကိမ္၊ (၃) ႀကိမ္ေလာက္ေဆးေပးလိုက္ၿပီး ဇကာတစ္လံုးထဲမွာ ေရစစ္ေပးလိုက္ပါ။

ေဇာက္နက္တဲ့ အိုးထူထူတစ္လံုးထဲမွာ ဆန္ရယ္၊ ဆားရယ္၊ သၾကားရယ္၊ င႐ုပ္ေကာင္းမႈန္႔ရယ္၊ ၾကက္သားမႈန္႔ရယ္၊ ေရရယ္၊ ဟင္းခ်က္ဆီရယ္၊ ၾကက္ဥအႏွစ္ရယ္ကို ေရာထည့္ေပးလိုက္ပါ။ သစ္သားေယာက္မတစ္ေခ်ာင္းနဲ႔ သမေအာင္ေမႊေပးလိုက္ၿပီး အဖံုးအုပ္ထားေပးလိုက္ပါ။

ထမင္းက်က္သည္အထိ မိနစ္ (၂၀) ခန္႔ ေရခမ္းခ်က္ ခ်က္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ မီးပိတ္ၿပီး (၁၀) မိနစ္၊ (၁၅) မိနစ္ခန္႔ ထပ္ေပါင္းထားေပးလိုက္ပါ။ အဖံုးကိုေတာ့ မလွပ္ပါနဲ႔ဦး။ ၿပီးရင္ေတာ့ ခက္ရင္းတစ္ေခ်ာင္းနဲ႔ ထမင္းကိုဖြေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ ဇလံုတစ္လံုးထဲေျပာင္းထည့္ၿပီး အေအးခံထားေပးလိုက္ပါ။

ဝက္သားကင္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ႀကက္သြန္ၿမိတ္ကို ဓားနဲ႔ႏုတ္ႏုတ္စင္းေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ဒယ္အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ပါးပါးလွီးထားတဲ့ ၾကက္သြန္နီကိုထည့္ၿပီး ဆီသတ္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ဝက္သားကင္ေတြကိုလည္း ဆီက်က္အိုးထဲထည့္ၿပီး တစ္မိနစ္ခန္႔ ေမႊေပးလိုက္ပါ။

ဒယ္အိုးထဲကို ထမင္းျဖဴ (၂၀၀) ဂရမ္ခန္႔ထည့္ၿပီး medium high အပူခ်ိန္မွာ ထည့္ေၾကာ္ေပးလိုက္ပါ။ ထံုးစံအတိုင္း ေတာက္ေလွ်ာက္ေမႊေပးေနဖို႔လည္း မေမ့ပါနဲ႔ဦး။ ၿပီးရင္ အေပၚကေန ၾကက္သြန္ၿမိတ္အုပ္ၿပီး ေမႊေပးလိုက္ပါဦး။ ဒါဆိုရင္ေတာ့ အေမရိကန္ထမင္းေၾကာ္ေလးကို ေၾကာ္လို႔ၿပီးပါၿပီ။

ပန္းကန္ျပားတစ္ခ်ပ္ထဲမွာ အေမရိကန္ထမင္းေၾကာ္ကို ပံုေပးလိုက္ၿပီးရင္ေတာ့ အသင့္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီေနာ္။

Source: Sidechef


ဆက်စပ်သတင်းများ


Newsletter
Don't Miss The Best Of Duwun

See stories of the future in your inbox each morning.

News
Entertainment
Sports
Women
Lifestyle
Tech

Copyright © 2018 Duwun.

Privacy Policy | About Us | Jobs