• Food & Recipe
    ရာမင်ကောင်းကောင်းကြိုက်သူတွေအတွက် Junction City က IPPUDO
Su Yee Moe
[Unicode Version]

ဂျပန်အစားအစာလို့ ပြောလိုက်တာနဲ့ ပထမဆုံးမြင်ယောင်မိမှာက Sushi နဲ့ Ramen ဖြစ်မယ်ထင်ပါတယ်။ ရွေးချယ်စရာ စားသောက်ဆိုင်တွေ များပြားလွန်းတဲ့ရန်ကုန်မြို့ကြီးမှာ ဘယ် ဆိုင်မှာ သွားရောက် စားသောက်ရမယ်ဆိုပြီး စဉ်းစားနေရတာကလည်း အခက်အခဲတစ်ခုပါပဲ။

ဒါနဲ့ပဲ Ramen စားဖို့ Junction City မှာရှိတဲ့ Ippudo ဆိုင်ကိုရောက်ခဲ့တယ်။ ဂျပန်မှာဆိုင်ခွဲ ၈၀ ကျော်ရှိပြီး အခြားနိုင်ငံတွေမှာပါ ဆိုင်ခွဲတွေဖွင့်ထားတယ်လို့ သိရတယ်။

29251278_1597122853668070_1534533961_o.jpg 

အရသာအက်ဒမင်တို့က ရာမင် (ramen) လေးမျိုးကို မှာစားလိုက်တယ်။ ရာမင်တွေကို ပုံမှန်နဲ့ စပယ်ရှယ်ဆိုပြီး ခွဲထားတယ်။ ဈေးကွာပြီး ပါဝင်တဲ့ chashuu (ဝက်သားပြား) အရေအတွက်ကွာသွားတယ်။ အဲ့တာနဲ့ပဲ စပယ်ရှယ်ရာမင် ၄ မျိုးကို မြည်းစမ်းကြည့်ခဲ့ပါတယ်။

ဝက်သားကအစ ပါဝင်ပစ္စည်းအားလုံးနီးပါးကို ပြည်ပကနေ တင်သွင်းတာသွင်းတာဖြစ်တော့ ဈေးနည်းနည်းပိုကြီးပေမဲ့ အရသာက အတော်ကောင်းတယ်။

နောက်ပြီးခေါက်ဆွဲတွေကို သူက အပျော့၊ ပုံမှန်၊ အမာ၊ အရမ်းမာဆိုပြီးတော့ မာနှုန်း ၄ မျိုးခွဲထားတယ်။ မြန်မာပါးစပ်နဲ့ဆိုရင် အပျော့စားကြတယ်တဲ့။ ဒါပေမဲ့ ကျွန်တော်တို့ကတော့ ခေါက်ဆွဲက Soup နဲ့စိမ်ထားတာ အချိန်ကြာရင် ပိုပျော့သွားမှာဆိုးလို့ အမာကိုပဲ မှာပြီးစားခဲ့တယ်။

29250920_1597122843668071_1807063371_o.jpg 

ပထမဆုံးစားမိတာက Shiromaru .... သူက မူလစတိုင်ရာမင်ကို Ippudo ဆိုပြီး ဂျပန်မှာ နာမည်ရစေခဲ့တဲ့ Trademark ခေါက်ဆွဲဖြစ်ပါတယ်။ ရိုးရှင်းတဲ့ Soup ရယ် ခေါက်ဆွဲသားအပြင် Topping အနေနဲ့ Onsen Tamago လို့ခေါ်တဲ့ အပူချိန်တစ်ခုအပေါ်မှာထားပြီး ပြုတ်ထားတဲ့ ဂျပန်စတိုင် ကြက်ဥ၊ ကြွက်နားရွက်မှို၊ ပဲပင်ပေါက်၊ Negi လို့ခေါ်တဲ့ ကြက်သွန်မြိတ်၊ Nori လို့ခေါ်တဲ့ ရေညှိ ၊ Chashuu လို့ခေါ်တဲ့ ဝက်သားပြားတွေ ပါဝင်ပါတယ်။

အချိန်ယူပြုတ်ထားတဲ့ ဝက်ပြုတ်ရည်ရဲ့ ရိုးရှင်းတဲ့ အရသာက တစ်ဇွန်းသောက်လိုက်တာနဲ့တင် လျှာဖျားထဲမှာ စိမ့်ပြီးကျန်ခဲ့မှာဖြစ်ပါတယ်။ မြန်မာပါးစပ်နဲ့ဆိုရင် အရသာပေါ့တယ်ပြောလို့ရပေမဲ့ ဘေးနားမှာ ချထားပေးတဲ့ ကြက်သွန်ဖြူ၊ ငရုတ်ဆီ၊ ငရုတ်သီးမှုန့်၊ တို့ကို လိုအပ်သလို ထည့်ပြီး စားရင်တော့ အရသာက ထင်သလောက် မပေါ့တာကို တွေ့ရမှာပါ။ ပြောသွားတဲ့ Topping တွေအပြင် ခေါက်ဆွဲချည်း သပ်သပ်မှာပြီး စားလို့ရပါတယ်။

28943679_1597122583668097_1912011703_o.jpg 

နောက်တစ်ခုကတော့ Karaka Men လို့ခေါ်ပါတယ်။ အရည်သောက်ကြည့်လိုက်တော့ ပူစပ်စပ်နဲ့ အနံ့ကမွှေးမွှေးလေး။ ရန်ကုန်ဆိုင်ခွဲမှာတော့ လူကြိုက်အများဆုံးရာမင်လို့ သိရတယ်။ သူက ဝက်ပြုတ်ရည်နဲ့လိုက်ဖက်မယ့် အရသာအတိုင်း အသားတွေကိုကြိတ်ပြီး Miso လို့ခေါ်တဲ့ ပဲပိစပ် အစပ်ကို အပေါ်ကနေ ထပ်မံအုပ်ထားပေးတာကြောင့် အရသာက လေးလေးပင်ပင် စပ်စပ် ရှိတာကို တွေ့ရမှာပါ။

Miso ထဲမှာလည်း တခြား Spice တွေ Fragrant Oil တွေ နဲ့ရောစပ်ထားတာကြောင့် ပိုပြီးအရသာရှိတာကို တွေ့ရမှာပါ။ ထူးခြားချက်တစ်ခုက သူ့ရဲ့ ခေါက်ဆွဲသားက တခြားခေါက်ဆွဲသားတွေနဲ့ မတူပဲ Wavy noodle လို့ခေါ်တဲ့ အတွန့်အတွန့်ရှိတဲ့ ခေါက်ဆွဲသားကို သုံးထားတာပါ။

ရည်ရွယ်ချက်ကတော့ Miso နဲ့ ရောကြိတ်ထားတဲ့ Ground Meat တွေနဲ့ ကပ်တွဲကာ စားနိုင်ဖို့အတွက်လို့ သိရပါတယ်။ စားရတာတော့ အရသာ အတော်ကောင်းပါတယ်။ သင်ဟာ အစပ်သိပ်မစားနိုင်တဲ့သူဆိုရင်တော့ ဘေးနားမှာ ချထားပေးတဲ့ Ocha လို့ခေါ်တဲ့ ဂျပန်ရေနွေးကြမ်းခွက်လေးကို အသင့်ပြင်ထားဖို့လိုပါလိမ့်မယ်။

28945547_1597122643668091_257480726_o (1).jpg 

Hakata Tantanmen ဆိုတာကတော့ ဝက်ရည်ကို နှမ်းအနှစ်နဲ့ လုပ်ထားတဲ့ ရာမင်ပါ။ ကြက်သွန်ဖြူ၊ ဟွာကျောင်းမှုန့်တို့ ထည့်ထားတဲ့အတွက် အရသာကစပ်ဖျဉ်းဖျဉ်းလေးရှိပြီး ငြုပ်ဆီကိုပါထည့်ထားတော့ အရသာက လေးပါတယ်။ Topping မှာလည်း ကြံမဆိုင်နဲ့ ဂျပန်ဟင်းခတ်တွေထပ်ထည့်ထားပါတယ်။ ဒီရာမင်မှာတော့ ဝက်သားပြားကို မီးမှုတ်ထားတဲ့အတွက် မအီဘူး။ မြန်မာကြိုက်အရသာမျိုးပါ။

28946777_1597122707001418_436190575_o.jpg 

အပေါ်မှာ ပြောသွားတာတွေက ဝက်စွပ်ပြုတ်နဲ့ပဲ လုပ်ထားတာတွေဆိုတော့ နောက်တစ်မျိုးက ကြက်စွပ်ပြုတ်နဲ့ ရာမင်ကို မြည်းကြည့်ပါဦးမယ်။ Chicken Shoyu လို့ ခေါ်တဲ့ ရာမင်က အမြင်နဲ့တင် တခြားရာမင်တွေနဲ့ သိသိသာသာကွဲပြားနေတယ်။

ကြက်သားကိုပဲ ကြက်ဆီထုတ်ပြီး ပြန်ချက်ထားတာပါတဲ့။ စွပ်ပြုတ်အရောင်လေးကလည်း ကြည်ပြီးလှတယ်။ အပေါ်ကနေ topping ထည့်ထားတာတွေက ပဲငံပြာရည်စိမ်ထားတဲ့မျှစ်၊ အသားပြား၊ ငါးဖယ်၊ ရေညှိချပ်လေးနဲ့ ထိုင်ဝမ်မုန်ညှင်းစိမ်းလေးကို ထည့်ထားပေးတာပါ။ အစပ်မကြိုက်တဲ့လူတွေအတွက် အချိုအရသာရာမင် ဖြစ်ပါတယ်။

28945185_1597120220335000_480780053_o.jpg 

ရာမင်တွေက တစ်ပွဲတစ်ပွဲကို အများကြီးပဲ။ ဗိုက်တွေလည်း ကားနေပြီ ဆိုပေမဲ့ အစားမက်တဲ့ အရသာအက်ဒမင်တွေက အချိုပွဲတွေတော့ မြည်းချင်သေးတယ်လေ။ စိတ်ဝင်စားစရာကောင်းတဲ့ Tea Pudding ကို မြည်းကြည့်တဲ့အခါ ရင်ထဲအေးပြီး လက်ဖက်ရည်အရသာမွှေးမွှေးဆိမ့်ဆိမ့်ကို ခံစားရတယ်။

နို့ကိုလက်ဖက်ရည် အကျရည်လေးနဲ့ သကာရည်လေးနဲ့ ရောပြီး ပူတင်းလုပ်ထားပြီး အိအိချိုချိုလေးဆိုတော့ အချိုပွဲဆိုတဲ့နာမည်နဲ့ အရမ်းကို ပနံရနေတော့တာ။

29511175_1997377220527902_568843292796518400_o.jpg 

Chicken Namban ကို ကြည့်လိုက်ရင် သာမာန်ကြက်ကြော်တွေနဲ့ မထူးဘူး။ အရသာကိုမြည်းတော့မှ ထူးခြားတာကိုသိတာ။ ဘာထူးသလဲဆိုတော့ သေသေချာချာနှပ်ထားတဲ့ ကြက်သားကို ပြောင်းဖူးမှုန့်နဲ့ကပ်ပြီး တစ်ကြိမ်မက ကြော်ထားတာ။ အပေါ်ယံက ကြွပ်ရွပြီး အထဲကအသားက အတော်လေးစားကောင်းပါတယ်။

28943358_1597120260334996_560334158_o.jpg 

ဆယ်လ်မွန် ဆူရှီပုံစံလေးနဲ့ Aburi Salmon Roll ကိုလည်း စားလိုက်သေးတယ်။ ဆူရှီထမင်းကို ဆယ်လ်မွန်ငါးအသားလွှာနဲ့ လိပ်ထားတာ။ အပေါ်ကနေ မရိုးနိစ်ကို ငါးဥလေးတွေနဲ့ နယ်ပြီး ဆမ်းထားပေးတယ်။ အဲ့တာလေးက အရသာက ငန်ဆိမ့်ဆိမ့်လေး။

28946539_1597120230334999_289682388_o.jpg 

ကိုယ်တွေ ပုံမှန်စားနေကြ ပဲစိမ်းတောင့်ကို Grill Edamame ဆိုတဲ့ ပုံစံနဲ့လည်း ရှိသေးတယ်။ သူကတော့ ပေါင်းထားတာမဟုတ်ဘဲ ဆီနည်းနည်းနဲ့ လှိမ့်ထားတာပါ။ ငြုပ်ကောင်းနက်နဲ့ ဆားကို ဆတူထည့်ပြီး နှမ်းဆီလေးနဲ့ လှိမ့်ထားတော့ စောနက စားထားသမျှ အီနေတာလေးတွေတောင် ပျောက်သွားသလိုပဲ။ ရေနွေးလေးမှုတ်သောက်ရင်း grill edamame လေး စားရတာကိုလည်း ကြိုက်ကြမှာပါ။ ဗိုက်အင့်လို့ ရာမင်မစားနိုင်တော့ဘူးဆိုရင်တောင် ဒါလေးကို မြည်းခဲ့နော်။

28945916_1597120243668331_269440748_o.jpg 

Ippudo ရဲ့ အချိုပွဲတွေထဲမှာ ထူးခြားတာလေးတစ်ခုကတော့ အာလူးသုပ် ဖြစ်လိမ့်မယ်ထင်တယ်။ အာလူးသုပ်တွေက အီဆိမ့်ဆိမ့်နဲ့ စားပြီးရင် ရင်ပြည့်ရင်ပူဖြစ်ချိန်မှာ Ippudo ရဲ့ အာလူးသုပ်ကတော့ စားရတာ ရင်အေးသွားတာကိုး။

ကြိတ်ချေထားတဲ့အာလူးထဲမှာ ဂဏန်းချောင်း၊ သခွားသီးတို့ကို ထည့်ထားတယ်။ ဂဏန်းချောင်းအဖတ်လေးတွေပဲ ရွေးပြီးတော့စားတာတောင် အရသာရှိနေတာ။ သခွားသီးပါတော့ အေးပြီးမွှေးပါတယ်။ အာလူးသုပ်မကြိုက်တဲ့ အက်ဒမင်တွေတောင် လျှာလည်သွားရပါတယ်ဆို....။

[Zawgyi Version]

ဂ်ပန္အစားအစာလို႔ ေျပာလိုက္တာနဲ႔ ပထမဆံုးျမင္ေယာင္မိမွာက Sushi နဲ႔ Ramen ျဖစ္မယ္ထင္ပါတယ္။ ေရြးခ်ယ္စရာ စားေသာက္ဆုိင္ေတြ မ်ားျပားလြန္းတဲ့ရန္ကုန္ၿမိဳ႕ႀကီးမွာ ဘယ္ ဆုိင္မွာ သြားေရာက္ စားေသာက္ရမယ္ဆိုၿပီး စဥ္းစားေနရတာကလည္း အခက္အခဲတစ္ခုပါပဲ။

ဒါနဲ႔ပဲ Ramen စားဖို႔ Junction City မွာရိွတဲ့ Ippudo ဆုိင္ကိုေရာက္ခဲ့တယ္။ ဂ်ပန္မွာဆုိင္ခြဲ ၈၀ ေက်ာ္ရွိၿပီး အျခားႏိုင္ငံေတြမွာပါ ဆုိင္ခြဲေတြဖြင့္ထားတယ္လို႔ သိရတယ္။

 

အရသာအက္ဒမင္တို႔က ရာမင္ (ramen) ေလးမ်ိဳးကို မွာစားလိုက္တယ္။ ရာမင္ေတြကို ပံုမွန္နဲ႔ စပယ္ရွယ္ဆုိၿပီး ခြဲထားတယ္။ ေစ်းကြာၿပီး ပါဝင္တဲ့ chashuu (ဝက္သားျပား) အေရအတြက္ကြာသြားတယ္။ အဲ့တာနဲ႔ပဲ စပယ္ရွယ္ရာမင္ ၄ မ်ိဳးကို ျမည္းစမ္းၾကည့္ခဲ့ပါတယ္။

ဝက္သားကအစ ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးနီးပါးကို ျပည္ပကေန တင္သြင္းတာသြင္းတာျဖစ္ေတာ့ ေစ်းနည္းနည္းပိုႀကီးေပမဲ့ အရသာက အေတာ္ေကာင္းတယ္။

ေနာက္ၿပီးေခါက္ဆြဲေတြကို သူက အေပ်ာ့၊ ပံုမွန္၊ အမာ၊ အရမ္းမာဆိုၿပီးေတာ့ မာႏႈန္း ၄ မ်ိဳးခြဲထားတယ္။ ျမန္မာပါးစပ္နဲ႔ဆုိရင္ အေပ်ာ့စားၾကတယ္တဲ့။ ဒါေပမဲ့ ကၽြန္ေတာ္တို႔ကေတာ့ ေခါက္ဆြဲက Soup နဲ႔စိမ္ထားတာ အခ်ိန္ၾကာရင္ ပိုေပ်ာ့သြားမွာဆုိးလို႔ အမာကိုပဲ မွာၿပီးစားခဲ့တယ္။

 

ပထမဆံုးစားမိတာက Shiromaru .... သူက မူလစတိုင္ရာမင္ကို Ippudo ဆိုၿပီး ဂ်ပန္မွာ နာမည္ရေစခဲ့တဲ့ Trademark ေခါက္ဆြဲျဖစ္ပါတယ္။ ရိုးရွင္းတဲ့ Soup ရယ္ ေခါက္ဆြဲသားအျပင္ Topping အေနနဲ႔ Onsen Tamago လို႔ေခၚတဲ့ အပူခ်ိန္တစ္ခုအေပၚမွာထားၿပီး ျပဳတ္ထားတဲ့ ဂ်ပန္စတိုင္ ၾကက္ဥ၊ ႀကြက္နားရြက္မိႈ၊ ပဲပင္ေပါက္၊ Negi လို႔ေခၚတဲ့ ၾကက္သြန္ၿမိတ္၊ Nori လို႔ေခၚတဲ့ ေရညိွ ၊ Chashuu လို႔ေခၚတဲ့ ဝက္သားျပားေတြ ပါဝင္ပါတယ္။

အခ်ိန္ယူျပဳတ္ထားတဲ့ ဝက္ျပဳတ္ရည္ရဲ႕ ရိုးရွင္းတဲ့ အရသာက တစ္ဇြန္းေသာက္လိုက္တာနဲ႔တင္ လွ်ာဖ်ားထဲမွာ စိမ့္ၿပီးက်န္ခဲ့မွာျဖစ္ပါတယ္။ ျမန္မာပါးစပ္နဲ႔ဆုိရင္ အရသာေပါ့တယ္ေျပာလို႔ရေပမဲ့ ေဘးနားမွာ ခ်ထားေပးတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငရုတ္ဆီ၊ ငရုတ္သီးမႈန္႕၊ တို႔ကို လိုအပ္သလို ထည့္ၿပီး စားရင္ေတာ့ အရသာက ထင္သေလာက္ မေပါ့တာကို ေတြ႕ရမွာပါ။ ေျပာသြားတဲ့ Topping ေတြအျပင္ ေခါက္ဆြဲခ်ည္း သပ္သပ္မွာၿပီး စားလို႔႔ရပါတယ္။

 

ေနာက္တစ္ခုကေတာ့ Karaka Men လို႔ေခၚပါတယ္။ အရည္ေသာက္ၾကည့္လိုက္ေတာ့ ပူစပ္စပ္နဲ႔ အနံ႔ကေမႊးေမႊးေလး။ ရန္ကုန္ဆုိင္ခြဲမွာေတာ့ လူႀကိဳက္အမ်ားဆံုးရာမင္လို႔ သိရတယ္။ သူက ဝက္ျပဳတ္ရည္နဲ႔လိုက္ဖက္မယ့္ အရသာအတိုင္း အသားေတြကိုႀကိတ္ၿပီး Miso လို႔ေခၚတဲ့ ပဲပိစပ္ အစပ္ကို အေပၚကေန ထပ္မံအုပ္ထားေပးတာေၾကာင့္ အရသာက ေလးေလးပင္ပင္ စပ္စပ္ ရိွတာကို ေတြ႕ရမွာပါ။

Miso ထဲမွာလည္း တျခား Spice ေတြ Fragrant Oil ေတြ နဲ႔ေရာစပ္ထားတာေၾကာင့္ ပိုၿပီးအရသာရိွတာကို ေတြ႕ရမွာပါ။ ထူးျခားခ်က္တစ္ခုက သူ႕ရဲ႕ ေခါက္ဆြဲသားက တျခားေခါက္ဆြဲသားေတြနဲ႔ မတူပဲ Wavy noodle လို႔ေခၚတဲ့ အတြန္႕အတြန္႕ရိွတဲ့ ေခါက္ဆြဲသားကို သံုးထားတာပါ။

ရည္ရြယ္ခ်က္ကေတာ့ Miso နဲ႔ ေရာႀကိတ္ထားတဲ့ Ground Meat ေတြနဲ႔ ကပ္တြဲကာ စားႏိုင္ဖို႔အတြက္လို႔ သိရပါတယ္။ စားရတာေတာ့ အရသာ အေတာ္ေကာင္းပါတယ္။ သင္ဟာ အစပ္သိပ္မစားႏိုင္တဲ့သူဆုိရင္ေတာ့ ေဘးနားမွာ ခ်ထားေပးတဲ့ Ocha လို႔ေခၚတဲ့ ဂ်ပန္ေရေႏြးၾကမ္းခြက္ေလးကို အသင့္ျပင္ထားဖုိ႔လိုပါလိမ့္မယ္။

 

Hakata Tantanmen ဆုိတာကေတာ့ ဝက္ရည္ကို ႏွမ္းအႏွစ္နဲ႔ လုပ္ထားတဲ့ ရာမင္ပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဟြာေက်ာင္းမႈန္႔တုိ႔ ထည့္ထားတဲ့အတြက္ အရသာကစပ္ဖ်ဥ္းဖ်ဥ္းေလးရွိၿပီး ျငဳပ္ဆီကိုပါထည့္ထားေတာ့ အရသာက ေလးပါတယ္။ Topping မွာလည္း ၾကံမဆိုင္နဲ႔ ဂ်ပန္ဟင္းခတ္ေတြထပ္ထည့္ထားပါတယ္။ ဒီရာမင္မွာေတာ့ ဝက္သားျပားကို မီးမႈတ္ထားတဲ့အတြက္ မအီဘူး။ ျမန္မာႀကိဳက္အရသာမ်ိဳးပါ။

 

အေပၚမွာ ေျပာသြားတာေတြက ဝက္စြပ္ျပဳတ္နဲ႔ပဲ လုပ္ထားတာေတြဆုိေတာ့ ေနာက္တစ္မ်ိဳးက ၾကက္စြပ္ျပဳတ္နဲ႔ ရာမင္ကို ျမည္းၾကည့္ပါဦးမယ္။ Chicken Shoyu လို႔ ေခၚတဲ့ ရာမင္က အျမင္နဲ႔တင္ တျခားရာမင္ေတြနဲ႔ သိသိသာသာကြဲျပားေနတယ္။

ၾကက္သားကိုပဲ ၾကက္ဆီထုတ္ၿပီး ျပန္ခ်က္ထားတာပါတဲ့။ စြပ္ျပဳတ္အေရာင္ေလးကလည္း ၾကည္ၿပီးလွတယ္။ အေပၚကေန topping ထည့္ထားတာေတြက ပဲငံျပာရည္စိမ္ထားတဲ့မွ်စ္၊ အသားျပား၊ ငါးဖယ္၊ ေရညႇိခ်ပ္ေလးနဲ႔ ထိုင္ဝမ္မုန္ညႇင္းစိမ္းေလးကို ထည့္ထားေပးတာပါ။ အစပ္မႀကိဳက္တဲ့လူေတြအတြက္ အခ်ိဳအရသာရာမင္ ျဖစ္ပါတယ္။

 

ရာမင္ေတြက တစ္ပြဲတစ္ပြဲကို အမ်ားႀကီးပဲ။ ဗိုက္ေတြလည္း ကားေနၿပီ ဆိုေပမဲ့ အစားမက္တဲ့ အရသာအက္ဒမင္ေတြက အခ်ိဳပြဲေတြေတာ့ ျမည္းခ်င္ေသးတယ္ေလ။ စိတ္ဝင္စားစရာေကာင္းတဲ့ Tea Pudding ကို ျမည္းၾကည့္တဲ့အခါ ရင္ထဲေအးၿပီး လက္ဖက္ရည္အရသာေမႊးေမႊးဆိမ့္ဆိမ့္ကို ခံစားရတယ္။

ႏို႔ကိုလက္ဖက္ရည္ အက်ရည္ေလးနဲ႔ သကာရည္ေလးနဲ႔ ေရာၿပီး ပူတင္းလုပ္ထားၿပီး အိအိခ်ိဳခ်ိဳေလးဆိုေတာ့ အခ်ိဳပြဲဆုိတဲ့နာမည္နဲ႔ အရမ္းကို ပနံရေနေတာ့တာ။

 

Chicken Namban ကို ၾကည့္လိုက္ရင္ သာမာန္ၾကက္ေၾကာ္ေတြနဲ႔ မထူးဘူး။ အရသာကိုျမည္းေတာ့မွ ထူးျခားတာကိုသိတာ။ ဘာထူးသလဲဆုိေတာ့ ေသေသခ်ာခ်ာႏွပ္ထားတဲ့ ၾကက္သားကို ေျပာင္းဖူးမႈန္႔နဲ႔ကပ္ၿပီး တစ္ႀကိမ္မက ေၾကာ္ထားတာ။ အေပၚယံက ၾကြပ္ရြၿပီး အထဲကအသားက အေတာ္ေလးစားေကာင္းပါတယ္။

 

ဆယ္လ္မြန္ ဆူ႐ွီပံုစံေလးနဲ႔ Aburi Salmon Roll ကိုလည္း စားလိုက္ေသးတယ္။ ဆူရွီထမင္းကို ဆယ္လ္မြန္ငါးအသားလႊာနဲ႔ လိပ္ထားတာ။ အေပၚကေန မရိုးနိစ္ကို ငါးဥေလးေတြနဲ႔ နယ္ၿပီး ဆမ္းထားေပးတယ္။ အဲ့တာေလးက အရသာက ငန္ဆိမ့္ဆိမ့္ေလး။

 

ကိုယ္ေတြ ပံုမွန္စားေနၾက ပဲစိမ္းေတာင့္ကို Grill Edamame ဆိုတဲ့ ပံုစံနဲ႔လည္း ရွိေသးတယ္။ သူကေတာ့ ေပါင္းထားတာမဟုတ္ဘဲ ဆီနည္းနည္းနဲ႔ လွိမ့္ထားတာပါ။ ျငဳပ္ေကာင္းနက္နဲ႔ ဆားကို ဆတူထည့္ၿပီး ႏွမ္းဆီေလးနဲ႔ လွိမ့္ထားေတာ့ ေစာနက စားထားသမွ် အီေနတာေလးေတြေတာင္ ေပ်ာက္သြားသလိုပဲ။ ေရေႏြးေလးမႈတ္ေသာက္ရင္း grill edamame ေလး စားရတာကိုလည္း ႀကိဳက္ၾကမွာပါ။ ဗိုက္အင့္လို႔ ရာမင္မစားႏိုင္ေတာ့ဘူးဆုိရင္ေတာင္ ဒါေလးကို ျမည္းခဲ့ေနာ္။

 

Ippudo ရဲ႕ အခ်ိဳပြဲေတြထဲမွာ ထူးျခားတာေလးတစ္ခုကေတာ့ အာလူးသုပ္ ျဖစ္လိမ့္မယ္ထင္တယ္။ အာလူးသုပ္ေတြက အီဆိမ့္ဆိမ့္နဲ႔ စားၿပီးရင္ ရင္ျပည့္ရင္ပူျဖစ္ခ်ိန္မွာ Ippudo ရဲ႕ အာလူးသုပ္ကေတာ့ စားရတာ ရင္ေအးသြားတာကိုး။

ႀကိတ္ေခ်ထားတဲ့အာလူးထဲမွာ ဂဏန္းေခ်ာင္း၊ သခြားသီးတုိ႔ကို ထည့္ထားတယ္။ ဂဏန္းေခ်ာင္းအဖတ္ေလးေတြပဲ ေရြးၿပီးေတာ့စားတာေတာင္ အရသာရွိေနတာ။ သခြားသီးပါေတာ့ ေအးၿပီးေမႊးပါတယ္။ အာလူးသုပ္မႀကိဳက္တဲ့ အက္ဒမင္ေတြေတာင္ လွ်ာလည္သြားရပါတယ္ဆို....။


ဆက်စပ်သတင်းများ


Newsletter
Don't Miss The Best Of Duwun

See stories of the future in your inbox each morning.

News
Entertainment
Sports
Women
Lifestyle
Tech

Copyright © 2018 Duwun.

Privacy Policy | About Us | Jobs