• Food & Recipe
    ဟင်းသီးဟင်းရွက်ကင်စားမယ်ဆို အရသာပိုကောင်းစေမယ့် လျှို့ဝှက်ချက် (၄) ခု
Su Yee Moe
[Unicode Version]

အားလပ်ချိန်လေးတွေမှာ ဟင်းသီးဟင်းရွက်လေးတွေ ကင်စားမယ်ဆို ခါတိုင်းထက်ပိုပြီး စားကောင်းအောင် ဒီလိုလေးတွေ လုပ်ကြည့်ပါနော်။

၁။ ဘယ်ဟာတွေက ကင်စားလို့ကောင်းမလဲ

HowToRoastVegetablesStep1760x560.jpg 

ရေဓာတ်များတဲ့ ဟင်းသီးဟင်းရွက်တွေက ကင်စားဖို့အတွက် အဆင်မပြေပါဘူး။ အပူနဲ့ထိတယ်ဆိုရင်ပဲ အရည်တွေထွက် ပျော့ပြဲသွားပြီး အရသာပျက်သွားတယ်။ အမျှင်ဓာတ်များပြီး အစိုဓာတ်နည်းတာတွေက ကင်စားလို့ ကောင်းပါတယ်။ အာလူး၊ ပန်းငရုတ်ပွ၊ ကြက်သွန်နီတို့လို အမျှင်ဓာတ်ပါပြီး အရသာကောင်းတာတွေကို ရွေးတာ အကောင်းဆုံးပါပဲ။

၂။ အရွယ်အစား

1392874851638.jpeg 

ကင်ဖို့အတွက် လှီးဖြတ်တဲ့ အရွယ်အစားကလည်း လိုသေးတယ်။ အထူးသဖြင့်တော့ အမျိုးအစားမတူတဲ့ သစ်သီးဝလံတွေကို အတူတူကင်မယ်ဆိုရင် လှီးဖြတ်တဲ့ အရွယ်အစားတွေ တူလို့မရဘူး။ ကျက်ဖို့ကြာတဲ့ဟာတွေကို ခပ်သေးသေးဖြတ်၊ အကျက်မြန်ရင် ခပ်ကြီးကြီးဖြတ်ပေါ့။

၃။ ဆီ

veggies-on-grill-2500-57ad0fd95f9b58b5c2469ffb.jpg 

ဒီအတိုင်းကင်ရင် အပူနဲ့ထိတဲ့အခါ အသီးအရွက်တွေက ကပ်ကုန်တယ်။ ဆီလေးသုတ်ပြီး ကင်တာက မကပ်ဘူး။ တူးလည်းမတူးတော့ဘူး။ စားရတာလည်း ပိုနူးညံ့ပါတယ်။ ဆီကိုလောင်းမချဘဲ နည်းနည်းလောက် သုတ်ပေးပြီးမှ အရသာမှုန့်လေးဖြူးပြီးကင်တာ အကောင်းဆုံးပါ။

၄။ အိုးပူမှကင်

moroccan_roasted_vegetables_2000.jpg 

ကင်မယ့်အိုး၊ ဇကာကို ပူလာအောင် အရင်လုပ်ရတယ်။ ပူလာတော့မှ အသီးအရွက်တွေကိုကင်ရင် ကြွပ်ကြွပ်ရွရွလေးနဲ့ စားလို့ကောင်းနေမှာပါ။ အရောင်လေးလည်းလှနေရော။

Source : GHK

[Zawgyi Version]

အားလပ္ခ်ိန္ေလးေတြမွာ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေလးေတြ ကင္စားမယ္ဆုိ ခါတိုင္းထက္ပိုၿပီး စားေကာင္းေအာင္ ဒီလိုေလးေတြ လုပ္ၾကည့္ပါေနာ္။

၁။ ဘယ္ဟာေတြက ကင္စားလို႔ေကာင္းမလဲ

HowToRoastVegetablesStep1760x560.jpg 

ေရဓာတ္မ်ားတဲ့ ဟင္းသီးဟင္း႐ြက္ေတြက ကင္စားဖို႔အတြက္ အဆင္မေျပပါဘူး။ အပူနဲ႔ထိတယ္ဆုိရင္ပဲ အရည္ေတြထြက္ ေပ်ာ့ၿပဲသြားၿပီး အရသာပ်က္သြားတယ္။ အမွ်င္ဓာတ္မ်ားၿပီး အစိုဓာတ္နည္းတာေတြက ကင္စားလို႔ ေကာင္းပါတယ္။ အာလူး၊ ပန္းငရုတ္ပြ၊ ၾကက္သြန္နီတုိ႔လို အမွ်င္ဓာတ္ပါၿပီး အရသာေကာင္းတာေတြကို ေရြးတာ အေကာင္းဆံုးပါပဲ။

၂။ အ႐ြယ္အစား

1392874851638.jpeg 

ကင္ဖုိ႔အတြက္ လွီးျဖတ္တဲ့ အရြယ္အစားကလည္း လိုေသးတယ္။ အထူးသျဖင့္ေတာ့ အမ်ိဳးအစားမတူတဲ့ သစ္သီးဝလံေတြကို အတူတူကင္မယ္ဆိုရင္ လွီးျဖတ္တဲ့ အရြယ္အစားေတြ တူလို႔မရဘူး။ က်က္ဖုိ႔ၾကာတဲ့ဟာေတြကို ခပ္ေသးေသးျဖတ္၊ အက်က္ျမန္ရင္ ခပ္ႀကီးႀကီးျဖတ္ေပါ့။

၃။ ဆီ

veggies-on-grill-2500-57ad0fd95f9b58b5c2469ffb.jpg 

ဒီအတိုင္းကင္ရင္ အပူနဲ႔ထိတဲ့အခါ အသီးအရြက္ေတြက ကပ္ကုန္တယ္။ ဆီေလးသုတ္ျပီး ကင္တာက မကပ္ဘူး။ တူးလည္းမတူးေတာ့ဘူး။ စားရတာလည္း ပိုႏူးညံ့ပါတယ္။ ဆီကိုေလာင္းမခ်ဘဲ နည္းနည္းေလာက္ သုတ္ေပးၿပီးမွ အရသာမႈန္႔ေလးျဖဴးၿပီးကင္တာ အေကာင္းဆံုးပါ။

၄။ အိုးပူမွကင္

moroccan_roasted_vegetables_2000.jpg 

ကင္မယ့္အိုး၊ ဇကာကို ပူလာေအာင္ အရင္လုပ္ရတယ္။ ပူလာေတာ့မွ အသီးအရြက္ေတြကိုကင္ရင္ ၾကြပ္ၾကြပ္ရြရြေလးနဲ႔ စားလို႔ေကာင္းေနမွာပါ။ အေရာင္ေလးလည္းလွေနေရာ။

Source : GHK


ဆက်စပ်သတင်းများ


Newsletter
Don't Miss The Best Of Duwun

See stories of the future in your inbox each morning.

News
Entertainment
Sports
Women
Lifestyle
Tech

Copyright © 2018 Duwun.

Privacy Policy | About Us