• Food & Recipe
    နွေရာသီနဲ့ အလိုက်ဖက်ဆုံး သခွားသီးသုပ်
Su Yee Moe
[Unicode Version]

ရေဓာတ်ပါဝင်မှု မြင့်မားပြီး ကယ်လိုရီ မပါသလောက်နည်းတဲ့ သခွားသီးဟာ နွေရာသီမှာ စားလို့အကောင်းဆုံးပါပဲ။ ဂျိုးဂျိုးဂျွတ်ဂျွတ် ကိုက်ဝါးပြီး မျိုချလိုက်ရင် ရင်ထဲမှာ အေးနေရောလေ။ ရင်အေးစေမယ့် သခွားသီးကို အသုပ်လေးလည်းလုပ်စားလို့ရတာပဲ။

wasabi-cucumber-salad-new1b.jpg 

သခွားသီးသုပ် လုပ်စားမယ်ဆိုရင် သခွားသီးစိမ်းစိမ်းကျစ်ကျစ်လေးရွေးပါ။ ဝါပြီးပွနေရင် အသုပ်လုပ်စားလို့မကောင်းဘူး။ သံလွင်ဆီ၊ apple cider vinegar ၊ ကြက်သွန်မြိတ်၊ ငြုပ်ကောင်းမှုန့်၊ သကြား၊ ဆားတို့ပဲ လိုပါတယ်။ အဆိမ့်ကြိုက်ရင်တော့ မြေပဲ/နှမ်း ဖြူးပြီးစားလို့ရတယ်။

4fb95224103077ee9c6b71d530234079.jpg 

သခွားသီးတွေကို ပါးပါးလှီးပြီး အရသာတွေထည့်ကာ နယ်ပေးရုံပဲပေါ့။ သံပရာသီးမသုံးဘဲ ပန်းသီးအရက်ရှာလကာရည်ကို သုံးတာက အနံ့အရသာကို ပိုကောင်းစေတယ်လေ။

Cucumber-Salad.jpg 

ပူရှိန်းရှိန်း အေးအေးလေးနဲ့ စားလို့ကောင်းပါတယ်။ ကြက်သွန်မြိတ်လေးတွေကိုတော့ ပါးပါးလှီးထည့်ပေါ့။ တချို့ကတော့ ပူစီနံကို အစားထိုး သုံးကြပါတယ်။

[Zawgyi Version]

ေရဓာတ္ပါဝင္မႈ ျမင့္မားၿပီး ကယ္လိုရီ မပါသေလာက္နည္းတဲ့ သခြားသီးဟာ ေႏြရာသီမွာ စားလို႔အေကာင္းဆံုးပါပဲ။ ဂ်ိဳးဂ်ိဳးဂၽြတ္ဂၽြတ္ ကိုက္ဝါးၿပီး မ်ိဳခ်လိုက္ရင္ ရင္ထဲမွာ ေအးေနေရာေလ။ ရင္ေအးေစမယ့္ သခြားသီးကို အသုပ္ေလးလည္းလုပ္စားလို႔ရတာပဲ။

သခြားသီးသုပ္ လုပ္စားမယ္ဆုိရင္ သခြားသီးစိမ္းစိမ္းက်စ္က်စ္ေလးေရြးပါ။ ဝါၿပီးပြေနရင္ အသုပ္လုပ္စားလို႔မေကာင္းဘူး။ သံလြင္ဆီ၊ apple cider vinegar ၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္၊ ျငဳပ္ေကာင္းမႈန္႔၊ သၾကား၊ ဆားတုိ႔ပဲ လိုပါတယ္။ အဆိမ့္ႀကိဳက္ရင္ေတာ့ ေျမပဲ/ႏွမ္း ျဖဴးျပီးစားလို႔ရတယ္။

သခြားသီးေတြကို ပါးပါးလွီးၿပီး အရသာေတြထည့္ကာ နယ္ေပးရံုပဲေပါ့။ သံပရာသီးမသံုးဘဲ ပန္းသီးအရက္ရွာလကာရည္ကို သံုးတာက အနံ႔အရသာကို ပိုေကာင္းေစတယ္ေလ။

ပူရွိန္းရွိန္း ေအးေအးေလးနဲ႔ စားလို႔ေကာင္းပါတယ္။ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ေလးေတြကိုေတာ့ ပါးပါးလွီးထည့္ေပါ့။ တခ်ိဳ႕ကေတာ့ ပူစီနံကို အစားထိုး သံုးၾကပါတယ္။


ဆက်စပ်သတင်းများ


Newsletter
Don't Miss The Best Of Duwun

See stories of the future in your inbox each morning.

News
Entertainment
Sports
Women
Lifestyle
Tech

Copyright © 2018 Duwun.

Privacy Policy | About Us | Jobs